2014 Jk Unlimited Issues - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 11-18-2014, 01:39 AM
Thread Starter
  #1
Newb
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 1
2014 Jk Unlimited TIPM Issues

Hi everyone, I'm new here, i decided to come in here and share my experience with Jeep in Australia so far.

My partner and i always wanted to buy the Wrangler, it was and still our dream car, after a few years of thinking about it and saving the money for it we bought one Jk Unlimited 4 Doors on Anvil, beautiful car, we were very excited and couldn't wait to take for a 4x4 around.

As we are on our way to the 4x4 tracks we realised that 4hi and 4lo wouldn't work nothing would happen as if the gear stick was loose, i had a look under the car and it was just a matter of connecting the cable for the gears up in the slot, and off we went. That made us a bit upset because was a brand new car and that was a stupid thing, how come they forget to do that??? anyway... after a couple of weeks the car was great we were really enjoying the new ride, we took it for the 1000kms inspection and on that night our car got stolen from our home, thankfully the cops found the car, apparently whoever stole the car couldn't drive a manual and so they left the car about 4 blocks away from our home, but the damage on the gear box was very bad and so our insurance company wrote the car off and gave us a new one, now on white which was the colour we wanted since the beginning but didn't want to wait for it as it would take 3 months.

Anyway after waiting 3 and half weeks we got our white brand new wrangler last thursday, very happy with it until last sunday, after coming from the coast we stopped at the shops to grab some food, left the car running cause my wife was waiting in the car and when i come back, she said that the AC had stopped working and the Temperature light was on followed by a beep, the car was overheating very fast, so as soon as saw that i turned the car off, called jeep roadside assistance and they told us to toll the car to the dealership.

Now apparently our problem was the TIPM, it was gone or failing as they said we now wait for another week to get the part shipped in so it can get fixed...

We just can't believe that all that is happening with us, we thought it was a good buy, but after all these events we are more and more disappointed and really dont know what to expect in the future...

Just wanted to share my experience with Jk Jeeps so far, which hasn't been that great yet!!!

GapskiF is offline   Quote
Old 11-18-2014, 10:37 AM   #2
Jeeper
 
Hootbro's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Delaware
Posts: 498
Cant help you with the other issues but it is taboo to call a Jeep Wrangler a "car".

__________________
2018 JLU Black
2013 JK Rock Lobster Red (SOLD)
2014 JKUS Amp'd (SOLD)
Hootbro is offline   Quote
Old 11-18-2014, 03:58 PM   #3
Jeeper
 
EDubiton's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Houston
Posts: 316
Quote:
Originally Posted by Hootbro View Post
Cant help you with the other issues but it is taboo to call a Jeep Wrangler a "car".
This right here is the source of all your problems. You cursed it from the get go, now the Jeep god is angry.

in all actuality, bad luck is bad luck regardless of the car (JEEP) you buy, there is always going to be hiccups, especially with a new car.

I have a 2007 and it still runs smooth. Slow as all hell, but smooth. Think of it as little quirks that make it you'rs and you two will grow together as you overcome these difficulties.

I'm at the end of a long shift. I'm no help. sorry.
EDubiton is offline   Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-20-2014, 12:23 AM   #4
Jeeper
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 64
2014 Jku anvil here 11k on the clock no problems. Get the bugs worked out and you will be happy.
02midnightblue is offline   Quote
Old 11-20-2014, 04:23 AM   #5
Jeeper
 
Lusus_Naturae's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: OKC, missing WI
Posts: 3,983
The overheating could easily be part of a known issue and the dealer should be able to fix it fast. Some of the 2014 Jeeps didn't have the fan setting work right so they overheated.

https://www.wranglerforum.com/f202/20...sb-843642.html

Use the search in the upper right corner and search both the tech forum and general JK forums for better luck. Welcome to the Jeep family, if you keep calling it a car I'm sure someone will remind you that a kitten dies every time you call your Jeep a car.. Have fun driving in Oz!
__________________
2013 JKU Sport, billet, auto, 3.73, LSD, 35/12.5/17 Duratracs on Quadratec Hardrock, 2" lift, Bushwacker 9.5" pocket flare

Sold - 2005 TJ, red, auto, 3.73, 33" Duratracs, 4" lift
Ice storm casualty in 2007 - 2003 TJ, green, auto, 3.73, 33" Duratracs, 4" lift
Lusus_Naturae is offline   Quote
Reply

Tags
tipm

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off






All times are GMT -5. The time now is 05:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.

Jeepģ, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, Gladiator, Mopar and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to FCA US LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with FCA US LLC.