2015 JK - Warning sound after starting - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 12-01-2015, 09:00 PM
Thread Starter
  #1
Jeeper
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 16
2015 JK - Warning sound after starting

So I have my 2015 JK that I've had since March of this year and its been reliable since for the most part. Last Saturday I was about to go somewhere and all of a sudden I hear it give me the warning sound when either the check engine light comes on, TPMS light, or the change oil warning comes on.

However the part I can't figure out is what is causing the warning sound because none of my warning lights are coming on. Its been doing this ever since last Saturday when I go to start it up.

My TPMS light came on a couple weeks ago but that was taken care of by adding air to the tires.

The only thing I had done to it aside from simple add ons is the installation of an auto start but that was way back in October.

This is my first brand new vehicle so please pardon any "noobishness" with this.

Thank you in advance

Niobe15 is offline   Quote
Old 12-01-2015, 09:33 PM   #2
Jeeper
 
Join Date: Apr 2015
Location: Colorado
Posts: 581
Could be the Change Oil Indicator.
IIRC, the "Chg Oil" display only stays on for a short time then disappears.

__________________
_[Jeep]_
.OlllllllO.

"Fishing is always the answer--even when it's not clear what the question is." J.Gierach
Wolfpackin is offline   Quote
Old 12-01-2015, 09:37 PM
Thread Starter
  #3
Jeeper
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 16
No I checked that too, but I am due for an oil change soon so will do that and see if it still does the same thing.

Thanks
Niobe15 is offline   Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-01-2015, 10:15 PM   #4
kik
Jeeper
 
kik's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8,968
Sometimes a chime will sound on some JK's before you'll actually see the oil change indicator activate. You can re-set it by doing this and see if that takes care of it:

To reset the oil change indicator system (after
performing the scheduled maintenance), refer to the
following procedure:
1. Turn the ignition switch to the ON position (Do not
start the engine).
2. Fully depress the accelerator pedal slowly three
times within 10 seconds.
3. Turn the ignition switch to the OFF/LOCK position.
NOTE:
If the indicator message illuminates when you
start the vehicle, the oil change indicator system did not
reset. If necessary repeat this procedure

Whenever the oil is changed the above indicator has to be re-set whether the indicator has activated or not. The computer doesn't know that an oil change was done. If you prefer to ignore the indicator, just re-set it whenever it activates.
kik is offline   Quote
Old 12-02-2015, 05:53 AM   #5
Supporting Member

WF Supporting Member
 
mike31416's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Philadelphia area
Posts: 239
Quote:
Originally Posted by kik View Post
Sometimes a chime will sound on some JK's before you'll actually see the oil change indicator activate. You can re-set it by doing this and see if that takes care of it:

To reset the oil change indicator system (after
performing the scheduled maintenance), refer to the
following procedure:
1. Turn the ignition switch to the ON position (Do not
start the engine).
2. Fully depress the accelerator pedal slowly three
times within 10 seconds.
3. Turn the ignition switch to the OFF/LOCK position.
NOTE:
If the indicator message illuminates when you
start the vehicle, the oil change indicator system did not
reset. If necessary repeat this procedure

Whenever the oil is changed the above indicator has to be re-set whether the indicator has activated or not. The computer doesn't know that an oil change was done. If you prefer to ignore the indicator, just re-set it whenever it activates.
I had the same issue the other day. I just had my state inspection done at the dealer and later that day I got a single chime several seconds after starting. Did not see any indicator or message light up. My first thought was that the dealer did something. I was wrong, I had about 8,000 miles on the Jeep and never did an oil indicator reset. I read that there should be an indicator message so I waited a couple of days but never saw one. I did the oil indicator reset and the chime is gone.
__________________
Mike

2015 Wrangler Sport S JK Automatic, Premium Soft Top, 3.21 gears, Barricade Trail Force HD Front Bumper, Barricade Front Skid Plate
mike31416 is offline   Quote
Old 12-02-2015, 09:55 PM
Thread Starter
  #6
Jeeper
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 16
That is exactly what it was! The chime sound is gone now.

Thank you!
Niobe15 is offline   Quote
Old 12-02-2015, 10:14 PM   #7
Jeeper
 
Interested's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 208
Also, buckle your seatbelt before you turn the key. Otherwise a chime will go off.

__________________
2015 JKU Altitude - Hydro Blue. Pro Comp 7069's, 305-70-16 Cooper STTs, Mammoth 2" leveling kit, 3.21/Trac-lock, uConnect, 430N/Alpine, rem. start, CC, OE slush mats + sill/mud guards, LED Interior + Fogs + sidemarkers, Heated Trucklites, JWS 279J tails, RedRock grille guard + side steps, WB grabs, 24" AntennaX, TrekTop NX, C-res rear net.
Interested is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off






All times are GMT -5. The time now is 02:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, Gladiator, Mopar and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to FCA US LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with FCA US LLC.