Traildash 2 issue, cant find tire/gear ratio adjustment - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 08-08-2017, 08:26 PM
Thread Starter
  #1
Jeeper
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 307
Traildash 2 issue, cant find tire/gear ratio adjustment

Okay, Went from F5 to traildash 2 and with traildash 2 I can not find anywhere to change gear ratio or tire size.

Shop said I need a new ecu from superchips to access these features. I can't see that being the case... That would only be for performance tuning.

robc1976 is offline   Quote
Old 08-09-2017, 05:44 AM   #2
Let the Jeepn Times Roll

WF Supporting Member
 
rubiman1969's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: oregon coast
Posts: 2,018
What year is your jk

rubiman1969 is offline   Quote
Old 08-09-2017, 08:02 AM
Thread Starter
  #3
Jeeper
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 307
Quote:
Originally Posted by rubiman1969 View Post
What year is your jk
its s *2016
robc1976 is offline   Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-09-2017, 08:52 AM   #4
Let the Jeepn Times Roll

WF Supporting Member
 
rubiman1969's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: oregon coast
Posts: 2,018
2016's have to have their ecm sent in and unlocked before using the full functions of the td2. I believe they started that in 2015. But you're 2016 for sure falls into that dilemma
rubiman1969 is offline   Quote
Old 08-09-2017, 01:25 PM
Thread Starter
  #5
Jeeper
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 307
Quote:
Originally Posted by rubiman1969 View Post
2016's have to have their ecm sent in and unlocked before using the full functions of the td2. I believe they started that in 2015. But you're 2016 for sure falls into that dilemma
that's a rip off, I can see that for tuning but other features should be unlocked otherwise its a $500 monitoring system.
robc1976 is offline   Quote
Old 08-09-2017, 01:31 PM   #6
Let the Jeepn Times Roll

WF Supporting Member
 
rubiman1969's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: oregon coast
Posts: 2,018
Quote:
Originally Posted by robc1976 View Post
that's a rip off, I can see that for tuning but other features should be unlocked otherwise its a $500 monitoring system.
Yeah it is. That's why Chrysler locked them ecm. They didn't want people to fool around with stuff. Another reason why I'm not trading in my 13 to a newer one.
rubiman1969 is offline   Quote
Old 08-09-2017, 01:42 PM
Thread Starter
  #7
Jeeper
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 307
Quote:
Originally Posted by rubiman1969 View Post
Yeah it is. That's why Chrysler locked them ecm. They didn't want people to fool around with stuff. Another reason why I'm not trading in my 13 to a newer one.
I am going Ls3 this winter and just wanted a bit more features, guess I will get this damn ecu lol

robc1976 is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off






All times are GMT -5. The time now is 02:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, Gladiator, Mopar and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to FCA US LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with FCA US LLC.