AC/ heat not blowing - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 01-18-2017, 09:46 PM
Thread Starter
  #1
Jeeper
 
lovethetrails5's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: orange county ca
Posts: 494
AC/ heat not blowing

Hey guys just wanted to get some help and hopefully get this problem fixed. I live in southern California and normally would not care about this but im heading up to the Sierra Nevada's next week and wanted to try and get my heat working.

So anyway my air and heat will not blow, it has been working since i got the jeep and a few weeks ago just cut out. I can still feel a tiny amount of heat coming out if i put my hand to the vent but thats it. any help is greatly appreciated.

lovethetrails5 is offline   Quote
Old 01-18-2017, 09:50 PM   #2
Newb
 
PH0XX's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Nevada
Posts: 12
you're not getting any air blowing? it could be your blower motor. also check all your vacuum lines and make sure they are connected.

PH0XX is offline   Quote
Old 01-18-2017, 11:16 PM
Thread Starter
  #3
Jeeper
 
lovethetrails5's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: orange county ca
Posts: 494
If I turn it on full blast and am on the freeway or moving it seems I can feel a little air coming through the vents but that's it
lovethetrails5 is offline   Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-19-2017, 12:36 PM   #4
Jeeper
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 35
Quote:
Originally Posted by lovethetrails5 View Post
If I turn it on full blast and am on the freeway or moving it seems I can feel a little air coming through the vents but that's it
I had an issue last month where my blower would only blow when it was on the highest setting. Then it started to not blow at all. It was doing what you are describing here, I would turn on the defrost, and there would be a little air coming out.

I changed the blower motor resistor, and the blower motor itself. It ended up being the blower motor switch. I was able to take off the dash and I noticed that when I took the switch off and it was just the switch and the knob it worked, but if I jiggled it, it would stop.
DrSayre is offline   Quote
Old 01-19-2017, 02:14 PM
Thread Starter
  #5
Jeeper
 
lovethetrails5's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: orange county ca
Posts: 494
Quote:
Originally Posted by DrSayre View Post

I had an issue last month where my blower would only blow when it was on the highest setting. Then it started to not blow at all. It was doing what you are describing here, I would turn on the defrost, and there would be a little air coming out.

I changed the blower motor resistor, and the blower motor itself. It ended up being the blower motor switch. I was able to take off the dash and I noticed that when I took the switch off and it was just the switch and the knob it worked, but if I jiggled it, it would stop.
Thanks man I'll try the blower motor switch and if the doesn't work move on from there!
lovethetrails5 is offline   Quote
Old 01-28-2017, 12:33 PM
Thread Starter
  #6
Jeeper
 
lovethetrails5's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: orange county ca
Posts: 494
Blower motor switch did not fix the problem so gotta figure something else out I'll try the actual blower itself

lovethetrails5 is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off






All times are GMT -5. The time now is 05:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, Gladiator, Mopar and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to FCA US LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with FCA US LLC.