Cold weather starting problem.. - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 02-09-2011, 03:43 PM
Thread Starter
  #1
Jeeper
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 56
Cold weather starting problem..

04 TJ 4.0L is having problems starting this morning because of the temp I assume.

It's ~10 degrees here in Oklahoma and when I went outside to start it (both at home and to leave work) the ignition key turns but nothing happens. Lights come on, radio plays etc, just no starter turning and no clicking or anything.

After a few minutes of waiting and mindlessly turning that key it eventually kicks over... Anyone have ANY guess as to what is going on?

By the way, I had ZERO problems last week when it was the same temp around here.

thecheat is offline   Quote
Old 02-09-2011, 03:45 PM   #2
Jeeper
 
Join Date: Jan 2011
Location: indiana
Posts: 52
Maybe your starter is sticking

mlawson2389 is offline   Quote
Old 02-09-2011, 07:31 PM   #3
Jeeper

WF Supporting Member
 
TexasT's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Texas Hill Country
Posts: 1,011
Take off your battery connections and clean them with a terminal cleaning tool...pick one up at any parts store for five bucks or less. Reconnect and see if it starts better. Problem like you describe is usually a cable or connection problem. Start there and then go to the starter.
__________________
1999 Sahara
4" Teraflex long arm lift. D30 tubed with chromoly axles, high pinion, powertrax no-slip and Warn Lockout Hubs. D35 w/ultimate 35 upgrade OX locker, 4.56 gears. NP231HD, Air on Board, Warn M8000 Winch.
TexasT is offline   Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-09-2011, 08:12 PM   #4
Show Me Your 8008135!

WF Supporting Member
 
s3nt3nc3d's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Piqua, OH
Posts: 3,641
Send a message via AIM to s3nt3nc3d
I agree with TexasT...sounds like a bad/dirty cable or cable connection to me.
__________________
"We don't build great brakes because we think you don't know how to drive, we build them for the guy on the road in front of you that doesn't." - Black Magic Brakes
s3nt3nc3d is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'95 with cold starting issues JeepMedic32 YJ Tech Forum 8 02-26-2011 02:48 PM
Starting problem Wind_Rocker TJ Tech Forum 18 08-25-2010 05:55 PM
Starting Problem qman2 YJ Tech Forum 8 06-12-2010 06:35 PM
problem starting.. RustyNBeatin2000 TJ Tech Forum 5 06-30-2007 01:02 PM
if you hate cold weather mmasuperman12 Off-Topic 20 01-06-2007 01:05 PM





All times are GMT -5. The time now is 05:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, Gladiator, Mopar and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to FCA US LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with FCA US LLC.