Odd noise coming from engine bay - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 01-22-2020, 10:42 PM
Thread Starter
  #1
Newb
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 10
Odd noise coming from engine bay

I noticed this odd noise coming from my engine. It's a 98 Sport 4.0L manual. Here's a video of the sound:

https://imgur.com/a/VmWGQPC

I picked it up on Saturday and it sounded fine but after driving it across the country back home I noticed this sound but I can't find anything on what it might be. At first it sounds like a switch goes off and its followed by "rurururu" sound.

Any ideas on what it might be?

I also noticed the oil pressure fluctuating but i didn't notice it till after I stalled trying to get on the freeway and the oil pressure went to zero and the Check Gauges light came on for a second. It goes from 20 psi at idle to ~40 psi when actually pressing the gas, but not necessarily in line with the 10psi/1k RPM rule I've read about. Is this normal or should I look into replacing the sending unit or any other part of this system?

andresme is offline   Quote
Old 01-22-2020, 11:34 PM   #2
Jeeper
 
agalloch07's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 3,916
AC compressor clutch is kicking in

__________________
94, 4.0/NV4500/NP231HD w/JB Conversions super short SYE, 4.5" Rubicon Express lift, JKS 1.25" body lift, Dana 489's w/OX lockers 4.88 gears, Tom Woods drveshafts, 35" BFG KM3's, WFO boomerang shackles, Warn XD9000 winch, Doug Thorley header, JBA mid pipe, Borla cat back.
agalloch07 is offline   Quote
Old 01-23-2020, 11:10 AM
Thread Starter
  #3
Newb
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 10
Wow that's an easy fix. I'll try it when I get home tonight and let you know! Thanks for the help.
andresme is offline   Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-24-2020, 01:55 PM
Thread Starter
  #4
Newb
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 10
That made it go away! Thanks again!
andresme is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off






All times are GMT -5. The time now is 04:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, Gladiator, Mopar and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to FCA US LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with FCA US LLC.