Rough take off after engine warms up - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 02-19-2014, 08:05 PM
Thread Starter
  #1
Newb
 
ArmyWrangler101st's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Spring Hill, Florida
Posts: 11
Rough take off after engine warms up

When I first bought the jeep I had an issue with taking off in first after then engine warmed up. Also, the oil pressure would bottom out to zero so if I was stuck at a light I had to rev the engine to bring pressure up but it would still take off rough unless I slowly let clutch out with high rpms. So...I changed oil, replaced oil sending unit, and finally the oil pump. Oil pressures great, and rough take off doesn't happen often or nearly as bad. However it still does shake bad at times from 1st gear. Also noticed its getting tough to get passed 60 at times. Ideas? 1997 tj sport 4.0. Thanks group!

ArmyWrangler101st is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off






All times are GMT -5. The time now is 08:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, Gladiator, Mopar and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to FCA US LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with FCA US LLC.