Speed bump CLUNK - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 08-16-2019, 10:28 AM
Thread Starter
  #1
Jeeper
 
Join Date: Jun 2011
Location: NoVA
Posts: 18
Speed bump CLUNK

So I have a phantom clunk in the front end for some time now, only going over speed bumps, but itís pretty loud and obnoxious. Iíve replaced the Sway Bar links with JKS, and the shop said they found the steering stabilizer mount bolts loose. I asked them about the ball joints and they said they were fine. They lubed and tightened everything and it was fine for a week but then the noise came back.

I checked and checked but canít find any else loose. Recently put new Rancho RS9000XL shocks on and everything looked good except the driver side tie rod end boot is ruptured(pictured) But there is no movement/slop that I can detect in the tie rod end. Iím thinking I should replace it anyways...

Iíve searched and search the forums but all I see anyone attribute it to is the sway bar links, which Iíve already addressed. Any other ideas to look at?

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	6716200B-7DE3-4D19-B4C2-14CB212E1C4D.jpg
Views:	16
Size:	222.6 KB
ID:	4169807  
bwilson996 is offline   Quote
Old 08-17-2019, 08:46 AM   #2
Jeeper
 
Join Date: May 2013
Location: Westchester, IL
Posts: 6,088
if the shop was able to stop the noise by adding lube, you can do the same but do it one part at a time. when the noise stops you've found the loose or defective part

Ironhead Jed is offline   Quote
Old 08-18-2019, 05:44 PM   #3
Jeeper
 
daveTJ04's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: ohio
Posts: 2,108
have you checked control arm bushings and or TB mounts?
only over speed bumps would suggest to me it's a bound part. taking quite abit of force to make an occurance. like a not quite torqued enough CA or TB bolt. if it was ball joints or steering joints i'd expect the occurrence more often as those parts of the sys are always working.
__________________
'04 X 6cyl., 42rle/231......w/Currectlync steering sys, Currie +1" MML, Daystar +1 BL, MetalCloak 3.5 SA-LT Rocksport kit, JB SS-SYE, Savvy shifter cable, T. Wood DS, Savvy GTS, raised front fenders w/GenRight alum hi-line inners, custom trans crossmember w/2" belly skid, JK rear D44 w/E locker, and 15" alloys w/35x12.5's ..... so far
daveTJ04 is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off






All times are GMT -5. The time now is 02:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

Jeepģ, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC