Blinker not working - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Like Tree1Likes
  • 1 Post By dsaylor
Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 06-17-2018, 01:24 PM
Thread Starter
  #1
Newb
 
YmarioJ's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 7
Blinker not working

Hi guys,
Just bought me yj this past winter and it's time to start working on it. Today I upgraded my tail lights to led which I bought from Quadratec. They are plug and play and came with a new flasher. I went to replace my from turn signals and started with my left side marker. I plugged in the new bulb and it messed up my turn signal.
Now, the left turn signal is super slow or wont blink (right one works fine), left indicator on dash, stays on when I turn my headlights on but turn signal does not blink nor work. I tested my emergency lights and it works normally.

Any help is appreciated.

YmarioJ is offline   Quote
Old 06-17-2018, 01:48 PM   #2
Jeeper
 
ZombiePopper's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Kansas
Posts: 668
I'm assuming you installed 1 led & the flasher relay but still have 1 orig taillight mounted?
If this is the case,
I'd install BOTH led taillights & re-check it.
If the same problem exists;
Check your grounds (yj taillights ground thru the mounting screws in the tub.), and check all your fuses.

__________________
1969 Dodge Dart Swinger 5.9mag swap
1989 Jeep Wrangler YJ 4.2
ZombiePopper is offline   Quote
Old 06-17-2018, 01:54 PM   #3
Jeeper
 
dsaylor's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Nashville, TN
Posts: 858
Blinker not working

I have the same Quadratec tail lights. The flasher they include works fine if you only have LED tail lights, but the LEDs in the front turn signals mess up the system. I ended up having to buy a special flasher from Amazon that had a ground wire attached to it that I attached to the firewall. Now everything works. You need two: one for the hazard flashers and one for the turn signal flasher.
283 YJ likes this.
__________________
_____________________________________________
88 YJ Laredo, 4.2, I6, CRT HEI, Weber, Holley FPR, Automatic
Some stainless
Making new, one piece at a time
Other car is a Prius. 😂
dsaylor is offline   Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-17-2018, 02:48 PM   #4
Jeeper
 
283 YJ's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Central Oregon
Posts: 421
What that (^) guy just said. I did exactly the same thing. Amazon had just the right flasher and everything works great.
__________________
If I ever ask you if you want me to be honest with you, say no.
283 YJ is offline   Quote
Old 06-17-2018, 09:36 PM
Thread Starter
  #5
Newb
 
YmarioJ's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 7
Awesome! That's great input.
Do either of you have a link or a suggestion to a certain brand/model?
YmarioJ is offline   Quote
Old 06-18-2018, 06:39 AM
Thread Starter
  #6
Newb
 
YmarioJ's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by dsaylor View Post
I have the same Quadratec tail lights. The flasher they include works fine if you only have LED tail lights, but the LEDs in the front turn signals mess up the system. I ended up having to buy a special flasher from Amazon that had a ground wire attached to it that I attached to the firewall. Now everything works. You need two: one for the hazard flashers and one for the turn signal flasher.
Quote:
Originally Posted by 283 YJ View Post
What that (^) guy just said. I did exactly the same thing. Amazon had just the right flasher and everything works great.
Awesome! That's great input. Do either of you have a link or a suggestion to a certain brand/model?
YmarioJ is offline   Quote
Old 06-18-2018, 02:55 PM   #7
Jeeper
 
283 YJ's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Central Oregon
Posts: 421
According to my purchase history, this is what I bought.

https://www.amazon.com/gp/product/B0...?ie=UTF8&psc=1
__________________
If I ever ask you if you want me to be honest with you, say no.
283 YJ is offline   Quote
Old 06-18-2018, 03:33 PM   #8
Jeeper
 
dsaylor's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Nashville, TN
Posts: 858
This is mine, but they pretty much are the same thing.

[URL] CEC Industries EF32RL Electronic Turn Signal Flasher Relay, LED Compatible, 2 + Ground Wire Prongs, 12 Volts https://www.amazon.com/dp/B00JXLH7CG/ref=cm_sw_r_cp_api_sJakBbVFWJ8BA[URL]


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
_____________________________________________
88 YJ Laredo, 4.2, I6, CRT HEI, Weber, Holley FPR, Automatic
Some stainless
Making new, one piece at a time
Other car is a Prius. 😂
dsaylor is offline   Quote
Old 06-23-2018, 12:11 PM
Thread Starter
  #9
Newb
 
YmarioJ's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 7
Update: I ordered the flasher with a ground cable installed the LED and they all turn on...but they dont blink when I turn the blinker on....
If I turn the hazards on...they all blink. Ideas?
YmarioJ is offline   Quote
Old 06-23-2018, 01:20 PM   #10
Jeeper
 
Jarhead Al's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Central Florida
Posts: 953
Did you buy two flasher? If not, re-read post#3.
Jarhead Al is offline   Quote
Old 06-23-2018, 01:30 PM
Thread Starter
  #11
Newb
 
YmarioJ's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by Jarhead Al View Post
Did you buy two flasher? If not, re-read post#3.
Well I have one flasher for the LED tail lights (right) that came with the Quadratec lights and bought the flasher with ground (left) and have both installed. Do I need 2 with ground?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20180623_132744_1529775017409.jpg
Views:	11
Size:	137.5 KB
ID:	4073673  
YmarioJ is offline   Quote
Old 06-23-2018, 01:32 PM
Thread Starter
  #12
Newb
 
YmarioJ's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 7
Click image for larger version

Name:	20180623_132744_1529775115234.jpg
Views:	7
Size:	137.5 KB
ID:	4073675
YmarioJ is offline   Quote
Old 06-23-2018, 01:35 PM
Thread Starter
  #13
Newb
 
YmarioJ's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 7
I think you answered that though...just want to make sure 😅
YmarioJ is offline   Quote
Old 06-30-2018, 02:29 PM   #14
Jeeper
 
3rdrock's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: South Florida
Posts: 41
WOW!

I had the same issue. I will get a flasher from amazon and reinstall the LED bulbs in the front.
Thanks.

__________________
90 YJ Black,35" tires,ARB lockers front & rear with Air compressor,4.56 gears,Coil over conversion,Smittybuilt bumpers & 8000 lbs winch,Rhino lined interior,Snorkel on a Weber.
3rdrock is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off






All times are GMT -5. The time now is 10:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, Gladiator, Mopar and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to FCA US LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with FCA US LLC.