Car Audio Problems - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 10-26-2013, 08:40 PM
Thread Starter
  #1
Jeeper
 
KEITHC69's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 35
Car Audio Problems

I'm in dire need of help for my stereo. I have a 2008 Jeep Wrangler Unlimited with the Infinity stereo system. I just had Best Buy install Polk Audio DXI651 for both my Fronts & Roll Bar speakers, they replaced my factory sub with the Rockford Punch P3SD48, and installed the Kenwood Excelon X700-5 to my factory deck. I was completely disappointed with the sound, mainly the bass from the sub or the lack of bass from the sub. I put my ear up to the enclosure and you could barely hear anything from it. The installer claim that this was due to still using the factory deck. I'm not buying this though. 300 Watts RMS going to this sub should really be moving this woofer. Any ideas???

KEITHC69 is offline   Quote
Old 10-26-2013, 09:43 PM   #2
Jeeper
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 199
I see a couple things here...
When they installed the sub, did they just pop it into the factory sub location? or did they add a box made for this sub?

It is possible that they mis-wired the sub and did it is series and not in parallel. You want a final impedance of 2 ohm and not 8. If they did it in series you would be getting very little power to them. Check the wires and see if they wired it like this (How to Wire a Dual 4 ohm Subwoofer to a 2 ohm Final Impedance | Car Audio 101 - YouTube)

The other thing they MIGHT have done is used the midrange wires for the sub and not the sub wire. I would ask them what exactly they did and to double check it. I am not as familiar with the infinity version (I have a 2012 Alpine unit), but with mine you don't get much bass out of the mid speakers.

The last thing that might be doing this is if they have the gains on the amp turned WAY down. Look at your amp and see where the gains are set, especially the one for the sub.

The one thing it is NOT is your head unit, I have the same head unit and get more bass than I can listen to... infact I cannot turn up the system because it hurts my ears too much, I actually have to leave the vehicle to turn it up past 20 (I REALLY need to re-set my gain levels so this is not a problem). here is my setup, using the stock HU like you are doing (https://www.wranglerforum.com/f33/the...ld-353434.html)

Good luck

__________________
Please don't listen to anything I just said, I am lieing. If I am not lieing then I am just plain wrong.
pat_smith1969 is offline   Quote
Old 10-26-2013, 09:48 PM   #3
Jeeper
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 199
P.S please send pics, I love to see others' installs.
__________________
Please don't listen to anything I just said, I am lieing. If I am not lieing then I am just plain wrong.
pat_smith1969 is offline   Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-27-2013, 08:54 AM
Thread Starter
  #4
Jeeper
 
KEITHC69's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 35
The installer is supposed to be calling me this afternoon, I'll ask him these questions and I'll keep you posted. Thanks for the input.
KEITHC69 is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off






All times are GMT -5. The time now is 09:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

Jeepģ, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC