87 wrangler running issues - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 05-07-2015, 10:09 PM
Thread Starter
  #1
Newb
 
Join Date: May 2015
Posts: 2
87 wrangler running issues

Have an 87 rangler 4.2l automatic. parked it one night it ran fine came out next morning and would not idle, then after it warmed up it idled ok. as soon as you put it in gear it would die out unless you are giving it gas. will not idle in gear. I have changed timing chain and gears, plug wires and plugs, rotor, distibuter cap and every vacume line in the engine compartment, i have disassemble and cleaned the carb twice and nothing changed. one other thing and this may just be the vacume advace working if you set the timing turn the engine off hook everything back up timing is still good but when you rev up the engine the timing mark moves way left. any suggestions on what i could try next would be greatly appreciated. this is an all stock jeep.

dannof is offline   Quote
Old 05-08-2015, 04:36 AM   #2
Jeeper
 
roadyrob's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: west palm fla
Posts: 1,272
check the end play in the distributor, also be sure vacuum and mech. advance isn't sticking.
when mine did this it was end play.

__________________
1987, 4,2, rebuilt, head casting cleaned up, port matched and milled-9.5 compression, hotter cam holley 4 bbl
roadyrob is offline   Quote
Old 05-10-2015, 09:50 AM
Thread Starter
  #3
Newb
 
Join Date: May 2015
Posts: 2
thanks so much i just put a new distributor in instead of messing with the other one. jeep runs in park, nutral. after some adjusting the carb and timeing it stays running in gear it is still a little rough when in gear but atleast i made some progress. i was so frustrated with changing so much stuff and no progress. any suggestions for the rough idle in gear. i have it set at around 700 rpm in park and it drops to 500 to 600 when in gear.
dannof is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off






All times are GMT -5. The time now is 07:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, Gladiator, Mopar and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to FCA US LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with FCA US LLC.