Lost Oil, Engine still runs, but have question - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 07-27-2010, 01:08 PM
Thread Starter
  #1
Jeeper
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 50
Lost Oil, Engine still runs, but have question

The rubber o-ring on my oil filter (95 YJ 2.5 liter) came out of the channel and all the oil leaked out. My daughter was driving and drove til it would no longer run. Towed it home, replaced the filter and new oil and she fired right up. I figured the engine was melted together.

My question, is there some type of low oil shutoff sensor on these motors? Either that or it was divine intervention.

qman2 is offline   Quote
Old 07-27-2010, 02:21 PM   #2
Jeeper
 
flatline's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: pinole ca.
Posts: 680
pretty sure there's no sensor. chances are it got really hot and caused a relay to trip. probably got some motor damage.

flatline is offline   Quote
Old 07-27-2010, 04:16 PM   #3
Jeeper
 
birdhunter's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Wisconsin
Posts: 1,495
Wow if there was no damage
you are very lucky
__________________

"locked and loaded"
birdhunter is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rebuilding your engine?? Get Stroked!!! jeeper95yj YJ General Discussion Forum 6 01-01-2014 04:47 PM
D35 strength?? GrnTJ TJ Tech Forum 37 07-31-2013 01:47 PM
New to the forum, have an engine question TJnVegas TJ Tech Forum 3 03-14-2010 12:15 PM
05 blown engine tinworm TJ General Discussion Forum 10 10-27-2009 10:58 AM
Engine temp question "W4MAC" TJ Tech Forum 24 08-02-2007 07:03 AM





All times are GMT -5. The time now is 09:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, Gladiator, Mopar and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to FCA US LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with FCA US LLC.