Transfer Case Questions - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 05-21-2018, 09:18 AM
Thread Starter
  #1
Jeeper
 
Rauland04's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: Fulshear TEXAS
Posts: 128
Transfer Case Questions

On the new YJ I ran the transfer case thru all the positions and it seemed to work perfectly. But, the "4WD" light on the dash now stays on all the time. Changing out the fluid is on my to-do list. I assume there is a switch there somewhere, but don't see it in the wiring diagrams. Is it Vacuum? Is it as simple as unscrewing and changing the switch while I have the oil out?

Rauland04 is offline   Quote
Old 05-21-2018, 09:48 AM   #2
Jeeper
 
agalloch07's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 3,686
the switch is on the front axle disconnect on the passengers side of the axle

agalloch07 is offline   Quote
Old 05-22-2018, 07:00 PM   #3
Jeeper
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 847
And yes the front axle disconnect that operates the switch is vacuum operated. It could be that your vacuum lines are not allowing the front axle disconnect to actually disconnect resulting in the light remaining on.
WICruiser is offline   Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-23-2018, 12:42 AM   #4
Jeeper
 
Gottagofast's Avatar
 
Join Date: May 2017
Posts: 7,836
My bet is the vacuum switch on the t case.... quickly and firmly shift 2hi 4hi about a dozen times to see if it frees up
__________________
I come in peace.... I mean you no harm
Currently in the stable: ... 97 tj 4.0 5 speed stock....04 tj 4.0 auto 4" and 33's... 98 tj roller for future build... 94 yj sahara 4.5" RE and 33's... 92 yj sbc 3/4 ton axles and 38's... Cj5,7,yj,xj,ex mud dragster project

TJ dash speakers that actually rock! Kicker sub and amp in center console
Gottagofast is online now   Quote
Old 05-23-2018, 06:27 AM   #5
Jeeper
 
sccritterkiller's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: South Carolina
Posts: 1,018
OP doesn't give year of his jeep but if its 87-90 the 4wd lamp switch is on the firewall..91-95 it's one the axel like stated above.
__________________
90' YJ 4.2L 5spd, OME 2.5" Lift w/OME shackles, 1" BL, Clifford 6=8 upgrade, Weber 38, HEI, 33 x 12.50 KO2s, slave swap, SWAG tailgate, SYE, sporting a "Woody" DS, 8.8 running 4.10s, Warn Pt 10s, ARB locker up front.
Emissions/Inspection: NO
https://www.wranglerforum.com/f330/a...o-1779242.html
sccritterkiller is offline   Quote
Old 05-23-2018, 09:31 AM
Thread Starter
  #6
Jeeper
 
Rauland04's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: Fulshear TEXAS
Posts: 128
It's an 89. I've found the switch on the firewall and traced out the vacuum lines. I'll give the suggesting of shifting 2 HI o 4 HI multiple times a try. Maybe just tap on all the different components with a screwdriver handle? I'm planning to change the oil in the T Case this weekend, so I'll try to trouble shoot it before that.

Rauland04 is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off






All times are GMT -5. The time now is 01:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, Gladiator, Mopar and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to FCA US LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with FCA US LLC.