AM radio stopped working - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > General Jeep Discussions > Communications and Electronics

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 06-01-2016, 02:38 PM
Thread Starter
  #1
Do not fear the Blubicon

5-Year WF Supporting Member
 
WineCountryWheeler's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Temecula, CA
Posts: 695
FM works great. Wife thinks it has something to do with recent CB install. I am skeptical. Any thoughts? 2012 jku 130N with UConnect Thoughts? Thanks!

__________________
Build Thread - 2012 Cosmos JKU "BLUBICON"
WineCountryWheeler is offline   Quote
Old 06-01-2016, 07:56 PM   #2
Knows a couple things...

WF Supporting Member
 
Jerry Bransford's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Escondido, Calif.
Posts: 48,393
As long as she's not blaming me from when we worked on your CB antenna lol.

Like you you already surmised, the CB installation has and could have nothing to do with your JK's OE AM radio having stopped working. If its FM and other modes work normally, the problem is inside the AM/FM radio itself. Installing a CB radio could not cause it to lose just the AM band.

Try rapidly switching between AM and FM by repeatedly pushing the AM then the FM buttons. Maybe the AM button is just dirty inside or hung up.

__________________
When you have a choice, buy American.
Jerry Bransford is online now   Quote
Old 06-02-2016, 02:04 PM
Thread Starter
  #3
Do not fear the Blubicon

5-Year WF Supporting Member
 
WineCountryWheeler's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Temecula, CA
Posts: 695
Quote:
Originally Posted by Jerry Bransford View Post
As long as she's not blaming me from when we worked on your CB antenna lol.

Like you you already surmised, the CB installation has and could have nothing to do with your JK's OE AM radio having stopped working. If its FM and other modes work normally, the problem is inside the AM/FM radio itself. Installing a CB radio could not cause it to lose just the AM band.

Try rapidly switching between AM and FM by repeatedly pushing the AM then the FM buttons. Maybe the AM button is just dirty inside or hung up.
Lol Jerry, she would blame ME far before blaming you!

I'll try the rapid-switch trick and let you know.
__________________
Build Thread - 2012 Cosmos JKU "BLUBICON"
WineCountryWheeler is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off






All times are GMT -5. The time now is 02:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, Gladiator, Mopar and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to FCA US LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with FCA US LLC.