HELP! Amp only install PAC with alpine KTP 445--JKU 2015 - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > General Jeep Discussions > Communications and Electronics

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 04-24-2016, 12:30 AM
Thread Starter
  #1
Newb
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 7
HELP! Amp only install PAC with alpine KTP 445--JKU 2015

HELP! i have a JKU 2015 with the 430 HU base

So I did the kicker upgrade on the speakers already now I would like to just add an amp without cutting into any factory wires.

I have:
PAC OEM-1 CHR3
amp alpine KTP-445u

I have the factory HU connected to the PAC. The other end of the of the PAC (RCA end) is connected to the amp. I am not sure what to do from this point. I believe the other end of the amp is the output but I'm not sure what to do with it exactly. I was under the impression that because i was using the PAC i would not need to splice any wires.

Dokie is offline   Quote
Old 04-24-2016, 08:51 AM   #2
Jeeper
 
Join Date: Jun 2015
Location: Iron Range, Minnesota
Posts: 388
The PAC, as orginially configured, will not get you back to the speakers without splicing.

If you have an amp with speaker level inputs you can cut off the module from the PAC then splice on wires to run from the radio end of the PAC to the amp inputs, then from the amp outputs to the harness end of the PAC. This installs the amp between the factory radio and factory harness without cutting either.

redneckdan is offline   Quote
Old 04-24-2016, 04:22 PM
Thread Starter
  #3
Newb
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 7
Attached are pics of what I have. The way I have it now the pav plugs into the back of the HU then the other end of the Pac connects to the amp via Rca cables.

The other end of the amp (out put end?) has wires for speakers. Are you saying that I can just attach those wires to the pac harness by splicing them in?

Also it has a yellow cord for power? Do I need to do anything with this?
Attached Images
 
Dokie is offline   Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-24-2016, 04:25 PM
Thread Starter
  #4
Newb
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 7
This is the amp
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image.jpeg
Views:	73
Size:	32.4 KB
ID:	2984865  
Dokie is offline   Quote
Old 08-31-2016, 09:08 AM   #5
Jeeper
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 17
Dokie,
I am doing the same thing, did you ever get any help with this? How did your install go?
gatzby143 is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off






All times are GMT -5. The time now is 04:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, Gladiator, Mopar and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to FCA US LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with FCA US LLC.