Installed a Cobra 75 WX ST and now hill descent doesn't work? - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > General Jeep Discussions > Communications and Electronics

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 06-09-2019, 10:47 PM
Thread Starter
  #1
Jeeper
 
Join Date: Oct 2017
Location: Willamette Valley
Posts: 82
Installed a Cobra 75 WX ST and now hill descent doesn't work?

2017/18 JK Wrangler automatic:

I watched a video put out by Crawl TV about 100 times and read all the instructions before installing my CB. I used a CFE Products accessory power tap (model JK-APT 2011) for power to the connector box and the installation seemed to be text book -- no sweat. The CB works as it should and all was well...until I tried to use the hill descent button wheeling this weekend and the light didn't illuminate on the dash and it seemed not to work. I just controlled my descent speed by manually downshifting the auto tranny when needed, but I am wondering if I could have messed something up behind my dash on my CB install? Literally everything else works -- the power window controls, the emergency flashers, everything in the bar of controls where the descent control button is located.

Thoughts? My first idea is to tear everything back apart and look and see if something is loose, but it doesn't seem like anything should be since everything else is working fine.

Thanks.

DeadStang is offline   Quote
Old 06-09-2019, 11:21 PM   #2
Jeeper
 
Shadowmaker's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: North Idaho
Posts: 805
Sorry for the silly questions...

Did you check the Hill Descent Fuse?
When is the last time you used it?

__________________
RedRover - 2017 JKUR
Shadowmaker is offline   Quote
Old 06-09-2019, 11:32 PM
Thread Starter
  #3
Jeeper
 
Join Date: Oct 2017
Location: Willamette Valley
Posts: 82
Quote:
Originally Posted by Shadowmaker View Post
Sorry for the silly questions...

Did you check the Hill Descent Fuse?
When is the last time you used it?

No I have not checked the fuse. I used in Moab the middle of April at EJS but had no need until this weekend. Could my CB install have made the fuse blow? Random coincidence?


DeadStang is offline   Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-10-2019, 06:54 AM   #4
Jeeper
 
Shadowmaker's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: North Idaho
Posts: 805
Could be any of the above.

It is just worthy checking the complete circuit.
__________________
RedRover - 2017 JKUR
Shadowmaker is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off






All times are GMT -5. The time now is 11:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC