Trouble installing Alpine 445U in 2015 Wrangler W OEM HU - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > General Jeep Discussions > Communications and Electronics

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 06-11-2016, 09:11 PM
Thread Starter
  #1
Newb
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 12
Trouble installing Alpine 445U in 2015 Wrangler W OEM HU

Hi!

I have a 2015 Wrangler and want to add alpine amp to it. Speakers are changed out already to Kickers, and I added the Kicker Hideaway Sub. Not bad, but needs more power .

I bought PAC Harness, but can't seem to get it to work.
When i power up, I get a rhythmic popping noise in speakers.

Amp is set to 4 channel and RCA

Unsure about remote turn on wires....there is one on amp input harness which I connected to PAC...assuming the power-on wire from harness signals amp, and the one on AMP output is for additional amps...

I have power tapped into the yellow on the PAC harness, right where it comes out of radio.

I had Ground spliced into black on PAC harness as well. When i took ground off, it gave me radio signal but it was low volume and had distorted bass. If I tried to touch it to any metal in dash, it popped again.

I have speaker wires from the amp output harness spliced into the speaker wires on PAC which go out to speakers in jeep

I have the RCAs connected from PAC to AMP

Not sure what Im doing wrong??

2thdoc14 is offline   Quote
Old 06-15-2016, 12:07 AM
Thread Starter
  #2
Newb
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 12
Ok Guys...we have to have some audio peeps here!!

Here is what i have now...same issue...loud rhythmic popping.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	jeep.jpg
Views:	65
Size:	229.6 KB
ID:	3105041  

2thdoc14 is offline   Quote
Old 06-15-2016, 12:10 AM
Thread Starter
  #3
Newb
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 12
Basically i did 2 harnesses, so i didnt need to hack the factory wires. HU to amp via rca then out of amp to second harness and in to speaker wires.
2thdoc14 is offline   Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-15-2016, 06:24 AM   #4
Newb
 
Join Date: Jun 2016
Location: Hope Valley, RI
Posts: 14
I'll be attempting a similar install this week (different amp). I'll let you know if i run into any issues.
HomerJay is offline   Quote
Old 06-16-2016, 09:45 PM
Thread Starter
  #5
Newb
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 12
Got mine working...had to cut wires in harness which created a loop.

2 issues....

1. Popping sound in speakers when powering on.
2. Buzz in speakers when dead time playing between tracks.

I tried taking ground out of harness and touching to chassis...not better
I tried bypassing the pac boxes remote on wire...alpine tech support suggested the pac may build up voltage and then release it suddenly causing the pop.

No change.

Any thoughts??
2thdoc14 is offline   Quote
Old 06-17-2016, 05:28 AM   #6
Newb
 
Join Date: Jun 2016
Location: Hope Valley, RI
Posts: 14
I'm wondering if the PAC unit gains are set too high, might want to fiddle with those. I completed my install yesterday and didn't have any issues. I'm not using one of those fancy new slim amps (I'm an old school stereo guy). Also, be sure you have a good ground and signal wires are as far away as possible from power wires.
HomerJay is offline   Quote
Old 06-21-2016, 11:05 AM
Thread Starter
  #7
Newb
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 12
I didnt see any adjustments for it.....I just cut the pac out of the loop and used the harness...worked good. Still slight hiss in "dead space" between tracks...but over all pretty decent.

2thdoc14 is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off






All times are GMT -5. The time now is 09:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, Gladiator, Mopar and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to FCA US LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with FCA US LLC.