Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (https://www.wranglerforum.com/)
-   TJ Tech Forum (https://www.wranglerforum.com/f210/)
-   -   transmission mount (https://www.wranglerforum.com/f210/transmission-mount-46241.html)

mudslinger150 03-10-2010 06:17 AM

transmission mount
 
So i realized that the mount on the bottom of my transmission, the one that bolts up to the shovel, is split to hell and basically just hanging on by a thread. Now i ordered a Daystar (red poly) transmission mount and it will be here in a few days, could a bad transmission mount be a reason why i have some silly vibrations at higher speeds. I know its not my tires, it deff a drive line issue, i'm thinking my tranny just starts to vibrate just right and with lack of support that's where im gettin the high frequency style vibration.

I just wonder if anyone has had a vibration type issue, realized their tranny mount was shot, replaced it, an went on their merry way because it was the solution to their problem..

have a nice day :)

SurfNaked2010 03-10-2010 06:22 AM

its a rubber mount it will wear over time and yes that could cause your drive-line vibrations. My friend had a 4.5" lifted cherokee and didnt know his tranny mount was broke till he was driving one day and boom his whole right side of his tranny cross-member fell. The transmission mount was so loose that it was shaking the cross-member bolts and stripped the bolts out of the nuts than it fell.

mudslinger150 03-10-2010 01:09 PM

wow....thats not to good


All times are GMT -5. The time now is 12:19 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.