Jeep Wrangler Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
g'day
Have an 08 petrol auto JK wrangler that drives around in second gear. It is not displaying any CODES. Ways around the problem are remove red market plug on PCM for 10 seconds, this resolves problem for one key resolution and I can go for along drive problem comes back as soon as key is turned off. 2nd way around it is the cycle the key twice really fast. I also only get one drive out of this. I have just installed a sprintek charger with a hypertech tune. the problem is still present after a return to stick tune. any ideas ? thanks in advance
 

·
Registered
Joined
·
71 Posts
Try uninstalling your programmer and see if problem goes away. If it does try reloading the program and see if it stays away. If the problem returns you probaly have a faulty programmer and I would contact hypertec.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #3
yer it's be uninstalled and installed over ten times! the problem is still there with it uninstalled! hyper tech are looking and the flash but they have been doing it for a week now. I also uninstalled and got the dealer to reflash the PCM. I also have all the gear indicator lite up on the dash so it looks like it is in ever gear.
 

·
Super Moderator
Joined
·
8,184 Posts
Something is definitely not right. It sounds like your rig is in limp mode - if the computer detects a transmission issue it will lock down into 2nd gear so (albeit slowly) you can "limp home".
 
1 - 4 of 4 Posts
Top