Jeep Wrangler Forum banner
  • Hey everyone! Enter your ride HERE to be a part of September's Ride of the Month Challenge!
1 - 20 of 30 Posts

·
Registered
Joined
·
107 Posts
Discussion Starter · #1 ·
So I was on my way to watch the broncos game with some friends and I took a left turn and herd and felt a pop in the rear end of the jeep. Almost felt like I ran something over so I didn't think too much of it until I had to turn again. Now anytime I take a turn it makes a popping noise and jumps almost feels like locker is on but it keeps popping and clicking and the jeep drives real loose. any ideas what could be causing this? I haven't been on a trail in a few weeks
 

·
Registered
Joined
·
578 Posts
Get under and take some pics for us. Shock mounts, track bar, sway bar links, control arm brackets ect. Maybe we will see something you don't.
 

·
Registered
Joined
·
1,860 Posts
firefighterwhiskey said:
So I was on my way to watch the broncos game with some friends and I took a left turn and herd and felt a pop in the rear end of the jeep. Almost felt like I ran something over so I didn't think too much of it until I had to turn again. Now anytime I take a turn it makes a popping noise and jumps almost feels like locker is on but it keeps popping and clicking and the jeep drives real loose. any ideas what could be causing this? I haven't been on a trail in a few weeks
Mine did the same thing but without the jumping. Turned out I needed a new sway bar. But I could turn my steering wheel while staying straight on the road. Just from my experience.
 

·
Registered
Joined
·
107 Posts
Discussion Starter · #8 ·
I have just visually checked too cold to work on it tonight when it happened. I have a 06 rubi with lockers don't know what axle the jeep had a bunch of upgrades already on it when I got it
 

·
Registered
Joined
·
2,897 Posts
Have a closer look at the top of your rear springs and see if they match. To me it looks like the top of that spring is missing half a coil or so, but it could just be the camera angle.
 

·
Registered
Joined
·
5,352 Posts

something looks strange here..........
 

·
Registered
Joined
·
1,249 Posts
bigcountry0711 said:
I agree looks like the top half of the spring is gone
Isn't that just because of his acos system? I could be off here since I haven't seen one up close besides his. But they turn to adjust ride height so maybe the top of the spring is perched on it and the empty space you see is just his current adjustment.
 

·
Registered
Joined
·
3,539 Posts
jagerhelix said:
Isn't that just because of his acos system? I could be off here since I haven't seen one up close besides his. But they turn to adjust ride height so maybe the top of the spring is perched on it and the empty space you see is just his current adjustment.
That could be possible never seen an acos system up close
 

·
Registered
Joined
·
3,539 Posts
firefighterwhiskey said:
I hope not. But all the research I have done is saying could be a broken gear or spider gear ;(
Thats what i am thinking after i researched the acos system. I would open that diff and find out before you do more damage.
 

·
Registered
Joined
·
3,539 Posts
firefighterwhiskey said:
It was pretty bad! The ring and pinon had missing teeth. Bent axle housing and lockers broke.
Ouch doesnt sound like a good day at all. But i feel your pain. When we ran spring creek i snapped an axle shaft and cracked the carrier chewed up the splines in the spider gears. I hope you get your rig up and running soon
 
1 - 20 of 30 Posts
Top