Jeep Wrangler Forum banner
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi folks!

So I recently bought a 98 Wrangler 4cyl 2.5L with about 120k miles. Soon as I bought it I had to replace the transmission to get it road worthy. Ran fine for about 500 miles then the check engine light came on and it started running rough. The code that came up was P0202 which is injector 2 circuit malfunction. Anyways, I did some research online and many said it was most likely the crankshaft position sensor, not the injector sensor. So I replaced the crankshaft position sensor and it ran great for about another 300 miles. Then I noticed minor hesitation every once in a while at around 2k rpms. It didn't happen often so I ignored it but then the check engine light came on again. This time, three codes: P0202 (injector 2 circuit), P0463 (fuel level sensor), and P1391 (Intermittent loss of Camshaft Position Sensor or Crankshaft Position Sensor). Well since I already replaced the CKP I figured it must be the CMP which after doing some more research is apparently the distributor switch plate. I cleaned the part first because I didn't want to spend $80 on it if I didn't have to, but now it smells like it's running reeeally rich and runs like crap. So I ordered a new distributor switch plate which should be here in a few days, but has anyone else encountered problems like these and is there something I should look at specifically? I really appreciate any help or advice you have!!

-Nate
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Alrighty, so the new camshaft position sensor finally came and it seems to be working good so far. No hesitation and the check engine light is off. Now the only thing that seems to be acting up is the fuel gauge. Not sure what that is all about and why it would act up after replacing the CMP.
 

·
Registered
Joined
·
201 Posts
Well, you had a code for the fuel level sensor previously, right? Did you disconnect the battery at any point while working on it/replacing the CPS? If so it could have temporarily cleared the code, and will probably come back. Takes a few days/miles for the computer to get pissed over little stuff like that. =P
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #4 ·
The light did turn off by itself but after about 40 miles, it's back on and hesitating intermittently again. :( This time only codes P0202 and P0463. I've already replaced the injector for cylinder 2 so I'm not sure whats throwing that code. For the other code, I really don't want to shell out $250 for the freakin fuel pump/sensor but it's looking like I'll have to.
 
1 - 4 of 4 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top