Jeep Wrangler Forum banner

speedometer

3085 Views 9 Replies 5 Participants Last post by  JeeperDon
1993 wrangler, speedometer not working at all. changed out speed sensor, and cluster, cannot locate problem. any ideas:confused:
1 - 10 of 10 Posts

· Retired Moderator
Joined
·
6,829 Posts
Have you done anything recently in your TCase? You could've replaced the Speedo Gear wrong.
 

· Registered
Joined
·
213 Posts
done nothing at all just replaced the sensor and cluster. THought it might be a crimped wire somewhere somehow.
Was it working prior to new sensor/cluster?
 

· Retired Moderator
Joined
·
6,829 Posts
never has worked since i have gotten the yj. all out of ideas
I would say then to replace the speedo gear in the TCase and see what that does. It's on the top of the rear case half and is held in by a little bracket with one bold. You can't miss it.

You can get a replacement at the dealership for less than 10 bucks I believe.
 

· Registered
Joined
·
189 Posts
1993 wrangler, speedometer not working at all. changed out speed sensor, and cluster, cannot locate problem. any ideas:confused:
Are you sure the sensor is mounted in the t-case with the correct orientation? There are three rotational 'positions', each for a different speedo tooth count range.

Also, verify that with the ign on that one of the three wires to the sensor is at +8v or so, and another at ground. The third sig return line bounces back and forth between the two others making pulses for the dash. If the wiring it right, you should be able to manually spin the speedo gear fast and see the dash gage wiggle a bit.
 
1 - 10 of 10 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top