Jeep Wrangler Forum banner
  • Hey everyone! Enter your ride HERE to be a part of JUNE's Ride of the Month Challenge!

1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
Joined
·
150 Posts
Discussion Starter · #1 ·
To those who have the TF install kit with the two included sway bars I have a question.

I decided to check them out after having a few hundred miles after installed by the 4x4 center I used.

The top of the sway bar has no zerk fitting but rather a rubber boot sleeve so to speak that feels like it is a empty bladder. I assume on this unit it is just for keeping dirt and debris out and is not meant to have a zerk fitting since there is not one nor a hole for one?????

Also, the bottom of the unit where there is a zerk fitting that is on the ball joint so to speak will not accept any more grease nor ooze out the side like I am accustomed to when applying a lith grease to my mower or tractor. Any idea why this would be????

Now reason I ask this about the top end of the sway bar is that I have seen pictures of TF kits that have zerk fittings on the top????? Mine however does not.

Please feel free to chime in and I posted my pictures I took of each end to see.
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
1,846 Posts
My leveling kit links are the exact same as yours. I will say, they are hard as hell to grease. You could try to loosen the lower bolt, maybe that might help?

I dont know that i have seen any teraflex links with zerks on the top and bottom...
 

·
Registered
Joined
·
1,846 Posts
Some, if not all, of the TeraFlex Quick Disconnects have zerk fittings on both ends.
Based on some pictures and videos, it doesn't look like they are. I can find only one "stock photo" that looks like it has zerks on both ends. But in videos and customer photos and such i only see it on one end.

Granted I am only looking at a very tiny sample set, so it is not unreasonable to think i just haven't seen them.

Do you have any good pictures?
 

·
Super Moderator
Joined
·
6,759 Posts
Not on me. I know that if you go to Quadratec and pull up the 4" - 6" version it clearly shows a zerk at each end. But I think what determines if it has a zerk fitting at both end or not is if it is quick disconnect at both ends or not. Some only disconnect on one end, some appear to disconnect on both ends. Ends that disconnect look to have a grease fitting. Sealed ends, where there is a ball joint, don't need a grease fitting. They are sealed.
 

·
Registered
Joined
·
150 Posts
Discussion Starter · #6 ·
My leveling kit links are the exact same as yours. I will say, they are hard as hell to grease. You could try to loosen the lower bolt, maybe that might help?

I dont know that i have seen any teraflex links with zerks on the top and bottom...
They are hard to grease to say the least. I was wondering if I jacked up the front end to adjust the contact pressure may be of any benefit when trying to grease rather than under load.....but it should grease from my experience on vehicles in the past whether jacked up or tires on the ground.

I saw a version on TF that had the upper and lower zerks which made me wonder.

Oh well, I will continue to watch and try maybe if it won't take grease after several hundred more miles maybe taking the zerks off and then screwing them back on after I inspect them to make sure no blockages.

Thanks for the reply and does yours look dry to you as if no grease is apparent????
 

·
Registered
Joined
·
150 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Not on me. I know that if you go to Quadratec and pull up the 4" - 6" version it clearly shows a zerk at each end. But I think what determines if it has a zerk fitting at both end or not is if it is quick disconnect at both ends or not. Some only disconnect on one end, some appear to disconnect on both ends. Ends that disconnect look to have a grease fitting. Sealed ends, where there is a ball joint, don't need a grease fitting. They are sealed.
Makes sense. Thanks for the reply.
 

·
Registered
Joined
·
1,846 Posts
Not on me. I know that if you go to Quadratec and pull up the 4" - 6" version it clearly shows a zerk at each end. But I think what determines if it has a zerk fitting at both end or not is if it is quick disconnect at both ends or not. Some only disconnect on one end, some appear to disconnect on both ends. Ends that disconnect look to have a grease fitting. Sealed ends, where there is a ball joint, don't need a grease fitting. They are sealed.
That is the only photo i could find, the "stock" photo. You seem to be right about the disconnect on both ends though. Still cant find any other pictures or video showing them.
 

·
Registered
Joined
·
150 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Heard from [email protected] TF and he stated there is not a lot of wasted space there and to make sure the fitting was not over-tightened and try to re-grease. I did and while it still will not force it out the sides they seem to have some grease up in the holes. Maybe my expectation was something different.

Hopefully no issues however down the road. Happy trails folks!
 

·
Registered
Joined
·
287 Posts
it was hard greasing it, i will try loosening it and following that advice.. And FWIW, my driver side endlink top nut seems frozen so i may have to get a better set.
 

·
Registered
Joined
·
150 Posts
Discussion Starter · #11 ·
it was hard greasing it, i will try loosening it and following that advice.. And FWIW, my driver side endlink top nut seems frozen so i may have to get a better set.
Did you try an impact wrench to try and loosen it?
 
1 - 12 of 12 Posts
Top