Jeep Wrangler Forum banner
  • Hey everyone! Enter your ride HERE to be a part of January's Ride of the Month Challenge!
1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have owned a 2011 Unlimited 4dr for over a year. I have put 32000+ on it having a freaking blast! BUT I have a huge concern. Today I was braking and making a left turn across traffic into a parking lot and my engine stalled. Steering control, brakes, and obviously acceleration died instantly, placing me and my 3 year old daughter in the path of oncoming cross traffic. I luckily coasted across the lanes and onto the curb of the parking lot.

WHAT IS GOING ON?!! I looked it up and NHTSA has an investigation on 2011 3.6L engines for stalling during braking. WHAT THE HECK???? Why is my Jeep trying to kill me?
 

·
Registered
Joined
·
1,135 Posts
Do you mean 2012? BC 2011 and prior jk was a 3.8. I'm not asking this to be rude. I just own both and I'd like to read up on this.
 

·
Registered
Joined
·
2,348 Posts
Do you mean 2012? BC 2011 and prior jk was a 3.8. I'm not asking this to be rude. I just own both and I'd like to read up on this.
If he's owned it for over a year, it would have to be a 2011. I'm guessing he has the 3.6 wrong if that's the case.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Of course, you are correct. 3.8L. I guess I saw the identical problem in the NHTSA report and jumped to conclusions. My fault for being so ignorant of my own vehicle. I am new to this whole Jeep experience and should exercise more judicious posts next time.

Any info would be appreciated. We are very hesitant to drive it with our kids in it now.
 

·
Registered
Joined
·
2,348 Posts
Honestly, the best thing to do is to take it in. The annoying thing about electrical issues is that they aren't always easily reproduceable.
 

·
Registered
Joined
·
1,135 Posts
I understand. I've got twin 4 year olds that ride around with us in ours. So that would worry me too. I'd definitely take it in to the dealer.
 

·
Registered
Joined
·
1,445 Posts
I had an electrical problem with my 2012. Was a ground issue which the dealer found and corrected. Mine just flashed everything - all dash lights - and then wouldn't start. When it did start, long minutes later, all the dash lights stayed on and none of the gauges worked (e.g. speedometer). As I drove to the dealer it was making a horrible engine whine...

Anyway, it's fixed..

PS In Tucson, too
 

·
Registered
Joined
·
1,135 Posts
GonzoBobH said:
I had an electrical problem with my 2012. Was a ground issue which the dealer found and corrected. Mine just flashed everything - all dash lights - and then wouldn't start. When it did start, long minutes later, all the dash lights stayed on and none of the gauges worked (e.g. speedometer). As I drove to the dealer it was making a horrible engine whine...

Anyway, it's fixed..

PS In Tucson, too
That happened when we bought our 2011. Dealer said they suspected the people that installed the alarm. We originally bought a 2010 but they couldn't seem to fix it. Mechanic just couldn't figure out where the wiring was wrong. Worked out well for us bc they got a 2011 with all our preferences and color choice for the same price as the 2010. And since we were buying a '10 with '11's on the lot it was a pretty smoking deal on a rubi. Lol
 
1 - 8 of 8 Posts
Top