Jeep Wrangler Forum banner
1 - 14 of 14 Posts

Elwood

· Registered
466 Posts
Discussion starter · #1 ·
Chciałbym, aby moje gniazdo zapalniczki 12 V było zasilane cały czas, a nie tylko po włączeniu zapłonu. Czy jest jakiś prosty sposób, aby to zrobić?

Discussion starter · #6 ·
Pomiędzy tym postem a ostatnim z moim dachem Sun Rider, czuję się dość głupio. :(

Chciałbym, aby moje gniazdo zapalniczki 12 V było zasilane cały czas, a nie tylko po włączeniu zapłonu. Czy jest jakiś prosty sposób, aby to zrobić?
Sądzę, że lepiej będzie, jeśli poszukam jeszcze trochę. Nie wiedziałem, że jest jedno w konsoli środkowej.

Między tym postem a ostatnim z moim dachem sun rider, czuję się dość głupio. :(
No dalej, Elwood, uczysz się coraz więcej. Właśnie do tego służy to forum i dlatego jest takie wspaniałe. Zapytałeś o prosty sposób na zasilanie gniazda cały czas.
Musisz przyznać, że to o wiele lepsze/łatwiejsze/tańsze niż okablowanie.

Pod maską znajduje się bezpiecznik, który w zależności od tego, gdzie go umieścisz, zmienia gniazdo zapalniczki w konsoli środkowej między zapłonem a zawsze zasilaniem. W naszym '14 Willy & JKU oba były w trybie zapłonu.

Ukradzione z sieci

M7 w trybie

Pod maską znajduje się bezpiecznik, który w zależności od tego, gdzie go umieścisz, zmienia gniazdo zapalniczki w konsoli środkowej między zapłonem a zawsze zasilaniem. W naszym '14 Willy & JKU oba były w trybie zapłonu.

Skradzione z sieci

M7 w trybie
Image

Image
Niestety, M7 dotyczy gniazda 12 V w tylnej części bagażnika, a nie gniazda w konsoli środkowej. Właściwie przetestowałem to z innego powodu wcześniej dzisiaj wieczorem.

Może coś się zmieniło między '14 a '15, ale w moim '15 mam...

12v na desce rozdzielczej - Przełączane
12v w konsoli - Zawsze zasilane niezależnie od M7
12v w tylnej części bagażnika - Przełączane lub zawsze zasilane w zależności od M7

Niestety, M7 jest dla gniazda 12 V w tylnej części bagażnika, a nie dla gniazda w konsoli środkowej. Właściwie przetestowałem to dzisiaj wieczorem z innego powodu.

Być może coś się zmieniło między '14 a '15, ale w moim '15 mam...

12 V na desce rozdzielczej - Przełączane
12 V w konsoli - Zawsze zasilane niezależnie od M7
12 V w tylnej części bagażnika - Przełączane lub zawsze zasilane w zależności od M7
hmmm Muszę wyjść i szybko zerknąć. Przypomniałem sobie to wszystko z pamięci. Nie mam tylnego gniazda w Willy. W konsoli jest też port USB, tylko do informacji

hmmm Muszę wyjść i rzucić okiem. Przypomniałem sobie to wszystko z pamięci. Nie mam tylnego gniazda w Willy. W konsoli jest też port USB, tylko do informacji
Tak, używam portu USB w konsoli środkowej do podłączenia mojego iPhone'a. Wcześniej dziś wieczorem wyciągnąłem M7 i nadal miałem 12 V w gnieździe w konsoli środkowej. Może to zależy od opcji lub 2-drzwiowych vs. 4-drzwiowych, do którego gniazda jest M7? Nie wiem.

Tak, używam portu USB w konsoli środkowej do podłączenia mojego iPhone'a. Wcześniej dziś wieczorem wyciągnąłem M7 i wciąż miałem 12 V w gniazdku w konsoli środkowej. Może to zależy od opcji lub 2-drzwiowego w porównaniu do 4-drzwiowego, do którego gniazdka jest M7? Nie wiem.
Wygląda na to, właśnie wszystko ponownie sprawdziłem. Zapalniczka i USB sterowane zapłonem, a gniazdo zapalniczki w konsoli cały czas włączone. Będę musiał sprawdzić JKU żony ze wszystkimi dzwonkami i gwizdkami.

Discussion starter · #13 ·
Niesamowita informacja! Miałem kilka Jeepów, ale to pierwszy JK, którym jeżdżę na co dzień i ma więcej dzwonków i gwizdków niż jestem przyzwyczajony. Jeszcze nie używałem tego z tyłu, ale widzę, że w pewnym momencie może się przydać.

Niesamowita informacja! Miałem kilka Jeepów, ale to pierwszy JK, którym jeżdżę na co dzień i ma więcej bajerów niż jestem przyzwyczajony. Jeszcze nie używałem tego z tyłu, ale widzę, że w pewnym momencie może się przydać. Jeszcze raz dzięki!
Użyłem tylnego gniazda 12 V do zasilania mojej przenośnej pompki powietrza do pompowania opon po jeździe w terenie. Przewód jest wystarczająco długi, aby użyć gniazda z przodu, ale w ten sposób nie mam całego tego przewodu w błocie i brudzie, nie potykam się o niego i nie martwię się, że zostanie zatrzaśnięty w drzwiach.

1 - 14 of 14 Posts