Mam Jeepa Wranglera 3.8L V6 z 2008 roku. Kupiłem Jeepa używanego - przeszedł wszystkie moje testy mechaniczne - aż do momentu, gdy zacząłem nim regularnie jeździć i wkrótce odkryłem, że ma problemy z zatrzymywaniem oleju silnikowego. Nie miałem oleju pod koniec tygodnia każdego tygodnia. Zużywał go w strasznym tempie. Kiedy się o tym dowiedziałem - dealer zapłacił dealerowi Jeepa za „naprawę silnika” - wymienili tłoki. Nadal miałem problemy z zatrzymywaniem oleju silnikowego. Dealer Jeepa przysięgał, że to mój tylny uszczelniacz główny - więc go wymieniłem, nadal miałem problemy - Kiedy zabrałem Jeepa z powrotem do dealera, żeby im o tym powiedzieć - powiedzieli, że to może być głowica silnika / cylindry mogły zostać obrobione do n-tego stopnia nieprawidłowo i to może być powód. Powiedzieli, że mogą otworzyć silnik, ale jeśli to nie będzie przyczyna lub ich wina, zostanę obciążony kwotą 5 tysięcy lub więcej. Pierwotnie powiedziałem dealerowi, który mi go sprzedał, żeby po prostu zapłacił za zupełnie nowy silnik w skrzyni, ale nie chcieli tego zrobić. A potem, kiedy powiedzieli, że zapłacą dealerowi Jeepa za pracę nad nim - kwota ta wyniosła ponad 5 tysięcy i tylko pokręciłem głową. Kupno nowego silnika w skrzyni, włożenie go i podłączenie wydawało się bardziej rozsądne, ale. Chyba nie w ich oczach. W tym momencie spodziewam się dziecka w styczniu i nadal spłacam raty za cytrynę, którą mi sprzedano. I naprawdę jestem po prostu ciekaw, jaka byłaby najtańsza wymiana silnika. Wolałbym V8 z większym wigorem. To pierwszy V6, jaki miałem i dowiaduję się, że może to być jeden z najgorszych silników. Wszelkie rady są mile widziane. Chcę dowiedzieć się jak najwięcej, żeby pomóc sobie w rozwiązaniu tego problemu, zanim urodzi się moje dziecko w styczniu. Myślę o kupnie silnika w skrzyni i samodzielnym włożeniu go, ponieważ pracuję z domu i wcześniej robiłem wymiany silników z moim tatą - lub ewentualnie zatrudnieniu kogoś, żeby włożył silnik, który kupię. Wszelkie doświadczenia i rady są mile widziane. Nie chcę z niej rezygnować i sprzedawać jej komuś za ułamek tego, co jestem winien. Chciałbym dowiedzieć się jak najwięcej i naprawić to, jeśli mogę. Doceniam wszelkie uwagi z góry.