Jeep Wrangler Forum banner

Potrzebna porada dotycząca wymiany silnika w Jeepie Wrangler z 2008 roku.

15K views 15 replies 9 participants last post by  Gavin Ritchey  
#1 ·
Mam Jeepa Wranglera 3.8L V6 z 2008 roku. Kupiłem Jeepa używanego - przeszedł wszystkie moje testy mechaniczne - aż do momentu, gdy zacząłem nim regularnie jeździć i wkrótce odkryłem, że ma problemy z zatrzymywaniem oleju silnikowego. Nie miałem oleju pod koniec tygodnia każdego tygodnia. Zużywał go w strasznym tempie. Kiedy się o tym dowiedziałem - dealer zapłacił dealerowi Jeepa za „naprawę silnika” - wymienili tłoki. Nadal miałem problemy z zatrzymywaniem oleju silnikowego. Dealer Jeepa przysięgał, że to mój tylny uszczelniacz główny - więc go wymieniłem, nadal miałem problemy - Kiedy zabrałem Jeepa z powrotem do dealera, żeby im o tym powiedzieć - powiedzieli, że to może być głowica silnika / cylindry mogły zostać obrobione do n-tego stopnia nieprawidłowo i to może być powód. Powiedzieli, że mogą otworzyć silnik, ale jeśli to nie będzie przyczyna lub ich wina, zostanę obciążony kwotą 5 tysięcy lub więcej. Pierwotnie powiedziałem dealerowi, który mi go sprzedał, żeby po prostu zapłacił za zupełnie nowy silnik w skrzyni, ale nie chcieli tego zrobić. A potem, kiedy powiedzieli, że zapłacą dealerowi Jeepa za pracę nad nim - kwota ta wyniosła ponad 5 tysięcy i tylko pokręciłem głową. Kupno nowego silnika w skrzyni, włożenie go i podłączenie wydawało się bardziej rozsądne, ale. Chyba nie w ich oczach. W tym momencie spodziewam się dziecka w styczniu i nadal spłacam raty za cytrynę, którą mi sprzedano. I naprawdę jestem po prostu ciekaw, jaka byłaby najtańsza wymiana silnika. Wolałbym V8 z większym wigorem. To pierwszy V6, jaki miałem i dowiaduję się, że może to być jeden z najgorszych silników. Wszelkie rady są mile widziane. Chcę dowiedzieć się jak najwięcej, żeby pomóc sobie w rozwiązaniu tego problemu, zanim urodzi się moje dziecko w styczniu. Myślę o kupnie silnika w skrzyni i samodzielnym włożeniu go, ponieważ pracuję z domu i wcześniej robiłem wymiany silników z moim tatą - lub ewentualnie zatrudnieniu kogoś, żeby włożył silnik, który kupię. Wszelkie doświadczenia i rady są mile widziane. Nie chcę z niej rezygnować i sprzedawać jej komuś za ułamek tego, co jestem winien. Chciałbym dowiedzieć się jak najwięcej i naprawić to, jeśli mogę. Doceniam wszelkie uwagi z góry.

#2 ·
Uczę się, że może to być jeden z najgorszych silników.
3.8L to tak naprawdę całkiem solidny silnik. Ma historię zużycia oleju (choć nie tak złą jak Twój). Przejechałem ponad 200 000 mil na moim 3.8L i zrobiłem z nim tylko tyle, że wymieniłem olej i świece.

Jeśli chodzi o wymiany silników V8, istnieje powszechna wymiana LS i wymiana Hemi. Obie będą kosztować pięciocyfrowe kwoty.

Lub nowy 3.8L z 5-letnią gwarancją za 2700 $

#3 ·
Tak, czy to nie jest 5 tys. z robocizną za odbudowany silnik 3.8l? Jestem zaskoczony, że nie ma tam miejsca, gdzie można zobaczyć wyciek oleju, w takim tempie. Mój ma prawie 200 tys. mil i spala może 1 kwartę na 3-5 tys. mil.

Zamiana LS wrangler, o której wszyscy wydają się mówić, to ten sklep MOTECH PREMIUM CONVERSIONS. Moje oczekiwania to 30 tys.+.

#5 ·
i have a 2008 jeep wrangler rubicon And like you my engine died... so now I'm searching for a replacement. dealer said because of age ,high miles 130,000 or so and because I've added weight my engine gave out.
Cholera jasna, rozumiem kwestię wieku i przebiegu, ale dlaczego on musi ci tak robić z tym przybieraniem na wadze? Wszyscy przybieramy na wadze, gdy się starzejemy, to nie ich cholerny interes.
Witamy na forum.

Wysłane z mojego SM-G975U za pomocą Tapatalk

#10 · (Edited)
Zbadaj przepisy dotyczące wadliwych produktów w swoim stanie... dealer nie może w większości stanów wcisnąć ci POS (Piece of Shit).

IMO to ich problem, a nie twój.
Chciałbym z tego skorzystać, gdybym mógł. O nie, wszystkie moje pojazdy zostały kupione prywatnie za gotówkę, a nie w salonach. Kupiłem jeepa za gotówkę, myśląc, że jakakolwiek poważna naprawa mechaniczna, taka jak wymiana silnika, ze względu na jego przebieg, nie wpłynie na mnie tak bardzo finansowo, jak wzięcie na siebie raty za samochód, który zdewaluuje się 3 razy do czasu, gdy znudzi mi się jeep. Moja mentalność jest taka: Cóż, teraz mogę wymienić silnik i włożyć nowy. Co zaskakujące, 3.8L V6 bardzo dobrze radził sobie podczas nadużyć na wycieczkach i jeździe w terenie przy tak wysokim przebiegu silnika. Wiedziałem, kupując jeepa wranglera Sahara z 2007 roku, że był postrzegany w złym świetle; jednak ogólna konserwacja, którą wykonujesz w silniku Toyoty, jest taka sama jak w silniku 3.8L v6 mini van HAHA.