Terraflex? Przy lekkiej jeździe w terenie, czy wybrałbyś sprężyny czy dystanse? Chcę również zainstalować szybkozłącza.
Dodałem dystanse i zauważyłem, że zawieszenie było sztywniejsze.Wybrałem zestaw, więc zachowałbym oryginalną jazdę, ale naprawdę nie można było źle wybrać żadnego z nich.
Jeśli chcesz więcej artykulacji, dłuższy amortyzator byłby lepszy, ponieważ tracisz trochę, zachowując standardowe amortyzatory, ale jak dotąd było to wystarczające dla rodzaju jazdy terenowej, którą robiłem i za kilka tygodni zamówię blokady Eaton E, które pomogą, dając mi podwójną trakcję, co również zrekompensuje mniejszą artykulację i koła w powietrzu niż Jeep z znacznie większym liftem.Czy ogranicza to twoją artykulację na drodze? Czy masz rozłączenia?
Nie zauważam żadnej różnicy w jeździe, ponieważ zachowujesz standardowe sprężyny, a w moim przypadku również amortyzatory.Dodałem dystanse i zauważyłem, że zawieszenie było sztywniejsze.
Tak, z dystansami zachowujesz oryginalne sprężyny. Dodając dystans na sprężynie, powodujesz, że sprężyna wcześniej się kompresuje.Nie zauważam żadnej różnicy w jeździe, ponieważ zachowujesz oryginalne sprężyny, a w moim przypadku również amortyzatory.
Nie jestem pewien, czy rozumiem, co masz na myśli, czy mógłbyś to proszę bardziej wyjaśnić?Tak, z dystansami zachowujesz oryginalne sprężyny. Dodając dystans na sprężynie, powodujesz, że sprężyna wcześniej się kompresuje.
W artykułach 4X4, które czytałem o dystansach do sprężyn, wszystkie stwierdzają, że nie ma zmiany w współczynniku sprężystości podczas używania dystansów, tego samego nie można powiedzieć o przejściu na sprężyny śrubowe z rynku wtórnego, ponieważ wtedy faktycznie zmieniasz współczynnik sprężystości, ponieważ zmieniasz sprężynę.Tak, z dystansami zachowujesz swoje fabryczne sprężyny. Dodając dystans na sprężynie, powodujesz, że sprężyna wcześniej się kompresuje.