Jeep Wrangler Forum banner
1 - 11 of 11 Posts
Mam zestaw poziomujący Teraflex coil spacer od ponad 2,5 roku i sprawdza się świetnie zarówno w terenie, jak i poza nim. Wybrałem ten zestaw, aby zachować oryginalną jazdę, ale tak naprawdę nie można było źle wybrać.

Czy ogranicza to twoją artykulację na drodze? Czy masz rozłączenia?
Jeśli chcesz więcej artykulacji, dłuższy amortyzator byłby lepszy, ponieważ tracisz trochę, zachowując standardowe amortyzatory, ale jak dotąd było to wystarczające dla rodzaju jazdy terenowej, którą robiłem i za kilka tygodni zamówię blokady Eaton E, które pomogą, dając mi podwójną trakcję, co również zrekompensuje mniejszą artykulację i koła w powietrzu niż Jeep z znacznie większym liftem.

W pewnym momencie prawdopodobnie przejdę na dłuższe amortyzatory Rancho 9000xl, ale na razie będzie to musiało poczekać, ponieważ w ciągu najbliższych kilku tygodni wydam ponad 5 tys. Jak tylko przyzwyczaję się do nowego ustawienia i podniosę poziom jazdy terenowej, którą wykonuję, ponownie rozważę ulepszenie amortyzatorów.

Kilka razy rozłączyłem i jak stwierdziłem powyżej, stracisz trochę elastyczności, ale można ją odzyskać, przechodząc na dłuższy amortyzator. Zamówię jednak szybkozłącza JKS przy zamawianiu moich blokad, ponieważ odłączanie standardowych łączników stabilizatora to udręka.

Dodałem dystanse i zauważyłem, że zawieszenie było sztywniejsze.
Nie zauważam żadnej różnicy w jeździe, ponieważ zachowujesz standardowe sprężyny, a w moim przypadku również amortyzatory.

Tak, z dystansami zachowujesz oryginalne sprężyny. Dodając dystans na sprężynie, powodujesz, że sprężyna wcześniej się kompresuje.
Nie jestem pewien, czy rozumiem, co masz na myśli, czy mógłbyś to proszę bardziej wyjaśnić?

Niedawno założyłem zestaw poziomujący z dystansami Teraflex do mojego i poza dodatkową wysokością jeździ dokładnie tak samo jak wcześniej, nie ma żadnej zauważalnej różnicy.

Tak, z dystansami zachowujesz swoje fabryczne sprężyny. Dodając dystans na sprężynie, powodujesz, że sprężyna wcześniej się kompresuje.
W artykułach 4X4, które czytałem o dystansach do sprężyn, wszystkie stwierdzają, że nie ma zmiany w współczynniku sprężystości podczas używania dystansów, tego samego nie można powiedzieć o przejściu na sprężyny śrubowe z rynku wtórnego, ponieważ wtedy faktycznie zmieniasz współczynnik sprężystości, ponieważ zmieniasz sprężynę.

Fabryczna jazda z dystansami na fabrycznych sprężynach i bardziej sztywna lub bardziej miękka jazda z nowymi sprężynami śrubowymi w zależności od producenta, przy czym bardziej sztywna jest zazwyczaj normą.

1 - 11 of 11 Posts