Jestem nowicjuszem. Nigdy w życiu nie dotknąłem Jeepa, a teraz wylądowałem z Rubiconem. Proszę o pomoc!
Proszę o kilka wskazówek 🙏
Proszę o kilka wskazówek 🙏
Jak mogę przedłużyć żywotność mojego Rubi? Chcę, żeby wytrzymał 300 000 mil i 15-25 lat.Nie przesadzaj. Ciesz się życiem.
Jakich zasad szukasz?
Nie mogłem nawet dzisiaj przełączyć na 4WD. Dźwignia zmiany biegów jest tak ciężka i nie chciałem niczego zepsuć. Spróbuję ponownie jutroNie używaj napędu 4WD na suchej nawierzchni.
4low jest dla sytuacji, gdy nigdy nie przekraczasz 50 mph. Naprawdę bardziej do pełzania w okolicach 5-15 mph. Spraw, aby rzeczy trwały, mniej obrotów na minutę tym lepiej. Głośny pedał działa, gdy musisz się dostać tam, gdzie musisz, ale istnieją konsekwencje działań.Nie mogłem się oprzeć, wyszedłem na zewnątrz i teraz nauczyłem się, jak ustawić dźwignię zmiany biegów na 4hi i 4lo 😁
View attachment 4546656
Dobrze w Wranglerze jest to, że wszystko jest tak widoczne, że sam mógłbym wziąć spray i ręcznik i wszystko wyczyścić. Co za dziwny pojazd ten WranglerBrak soli na drogach jest lepsze, ale i tak dostaniesz sól morską, jak sądzę, a cała sól jest do bani.
Zapomniałem o czymś, myślę. Blokady są tylko w 4low (zaprogramowane z jeepa?) Żaden problem. Powinieneś włączać blokady tylko w 4low.