Jeep Wrangler Forum banner

Ograniczenia falownika fabrycznego?

25K views 8 replies 7 participants last post by  Longtallsally  
#1 ·
Mam Wranglera Backcountry z 2016 roku i przyszedł z normalnym gniazdem (nie dwunastowoltowym), a żeby go aktywować, muszę nacisnąć przycisk, który, jak przypuszczam, włącza falownik. Jednak tak naprawdę nie zasila tak jak generator Yeti 400. Czy ktoś zna ograniczenia lub wie, co się dzieje?

Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje na ten temat.

Dzięki

#2 · (Edited)
Przez Up Hill Bill:

Z instrukcji obsługi z 2012 roku:

Cytat:
INWERTER ZASILANIA — JEŚLI WYPOSAŻONY

Z przodu konsoli środkowej znajduje się gniazdo inwertera 115 V, 150 W, które służy do konwersji prądu stałego na prąd zmienny. To gniazdo może zasilać telefony komórkowe, urządzenia elektroniczne i inne urządzenia o niskim poborze mocy wymagające zasilania do 150 W. Niektóre zaawansowane gry wideo, takie jak Playstation3 i XBox360, przekroczą ten limit mocy, podobnie jak większość elektronarzędzi.

Inwerter zasilania
Inwerter zasilania został zaprojektowany z wbudowanym zabezpieczeniem przed przeciążeniem. Jeśli moc znamionowa 150 W zostanie przekroczona, inwerter zasilania wyłączy się automatycznie. Po wyjęciu urządzenia elektrycznego z gniazda inwerter powinien zresetować się automatycznie. Jeśli moc znamionowa przekroczy około 170 W, inwerter zasilania może wymagać ręcznego zresetowania. Aby zresetować inwerter ręcznie, naciśnij przycisk zasilania inwertera OFF i ON. Aby uniknąć przeciążenia obwodu, przed użyciem inwertera należy sprawdzić parametry znamionowe urządzeń elektrycznych.

Przełącznik inwertera zasilania znajduje się na panelu wskaźników poniżej elementów sterowania klimatyzacją. Aby włączyć gniazdo zasilania, naciśnij raz przełącznik. Zaświeci się lampka kontrolna. Naciśnij ponownie przełącznik, aby wyłączyć gniazdo inwertera zasilania.
Uwaga: Po naciśnięciu przełącznika inwertera zasilania nastąpi opóźnienie około jednej sekundy przed włączeniem się kontrolki inwertera.

Koniec cytatu

Zakładam, że model z 2016 roku jest podobny..

• Like
Reactions: lioneljeeper
#4 ·
Dziękuję za pomoc w czymś, co teraz wydaje się oczywistym pytaniem. Nie mogłem tego znaleźć w mojej drukowanej instrukcji obsługi i brakuje mi wiedzy technicznej, aby moje wyszukiwanie w Google przyniosło jakikolwiek efekt. Zatem w punkcie 1.3 wyjaśniono by mój problem.

Jeszcze raz
Dzięki

#6 ·
Nie mogłem tego znaleźć w mojej drukowanej instrukcji obsługi...
Bardzo frustrujące, gdy Twoje Google Fu zawodzi.
Nie potrzeba Google, wystarczy użyć wyszukiwania w czytniku .pdf i możesz je zachować w telefonie.

Oto .PDF instrukcji obsługi z 2016 roku - 709 stron:
http://www.jeep.com/download/pdf/ma...r-OM-6th.pdf?myyear=21&myvehicle=6&o-download-button.x=27&o-download-button.y=6

.pdf instrukcji obsługi z 2016 roku - 156 stron:
http://www.jeep.com/download/pdf/ug/2016-Wrangler-UG-1st.pdf

#8 ·
Dopóki są poniżej 1,3 A. Mam dwa łóżka w rozmiarze twin, które mają 1,1 A i nadmuchują się bez problemu. Mam również łóżko typu queen, które ma inną wbudowaną pompkę i ma 1,6 A, co powoduje wyłączenie falownika. Najpierw sprawdź swoje natężenie prądu na tym, co chcesz uruchomić. Ponadto falownik znajduje się w desce rozdzielczej, pod kierownicą. Znalazłem kilka falowników do 300 W, które wymiarami pasują do lokalizacji OEM.