Co wszyscy mają i czy używasz tylko radia ręcznego w swoim Jeepie? Może stacja bazowa w domu i radia ręczne dla członków rodziny?
Licencja wydaje się dość łatwa do uzyskania, nie ma potrzeby działania po cichu.Czy wszyscy macie licencję GMRS od FCC, czy po prostu działacie po cichu? Jestem po prostu ciekaw, ponieważ przyglądałem się licencji GMRS, ale nigdy jej nie uzyskałem.
Co robisz dla anteny?Mam licencję i obsługuję również lokalny repeater GMRS.
W jeepie mam jednostkę centralną Wouxun KG-1000G zamontowaną na ramieniu z przegubem kulowym, reszta radia pod siedzeniem pasażera.
Mam również midland MXT-575 w mojej ciężarówce i kilka radiotelefonów Baofeng.
View attachment 4605398
Widziałem to wczoraj wieczorem w moim kanale na YT, nawet się tym nie przejąłem...ahh, on właśnie to opublikował...jak dogodnie.
Dlaczego nie powinieneś zawracać sobie głowy uzyskaniem licencji FCC GMRS i dlaczego POWINIENEŚ zawracać sobie głowę uzyskaniem licencji GMRS (youtube.com)
To nie sygnały w kanale są problemem. Umieść baofeng UV5R na analizatorze widma i przekonaj się sam.Radia Midland GMRS ograniczają Cię do kanałów, których możesz używać.
Niektóre z nich są całkowicie otwarte i nielegalne w USA. Wielu sprzedawców zapłaciło wysokie grzywny za ich sprzedaż.Te ręczne urządzenia Boafeng mogą wpędzić Cię w kłopoty. Niektóre z nich to radia Ham.
Cóż -- -- radio amatorskie to o wiele więcej. Ale robię sobie punkt honoru, żeby nigdy nie kłócić się z osobą, która jest pewna tego, co wie. Więc niech będzie po twojemu. Radio amatorskie jest prawdopodobnie w lepszej sytuacji.Naprawdę nie interesuje mnie radio Ham. Przepraszam, słuchanie grupy starych, emerytowanych byłych radiowców marynarki wojennej, którzy się pierdzą, nie interesuje mnie.
To prawda, ale dotyczy to wszystkich rzeczy, które są takie same.Trochę czytałem i wynika z tego, że VHF jest lepsze do użytku na zewnątrz niż UHF (GMRS). Czy wszyscy używają GMRS, ponieważ licencję łatwiej uzyskać?