Niedawno kupiłem Wranglera z 2000 roku z pełnymi drzwiami i rozważam zakup połowicznych drzwi z miękkimi lub twardymi górnymi częściami. Ktoś ma jakieś przemyślenia na ten temat?
Ponieważ to Twój pierwszy post. Będę miły. WTF, po co miałbyś to robić?Niedawno kupiłem mojego Wranglera z 2000 roku z pełnymi drzwiami i rozważam zakup połowicznych drzwi z miękkimi lub twardymi górnymi częściami. Jakieś przemyślenia na ten temat?
Niedawno przeszedłem przez to samo z moim nowym (dla mnie) Rubiconem z 04 roku. Dowiedziałem się, że oryginalne drzwi połówkowe do TJ-ów cieszą się szalenie dużym popytem i kosztują majątek. Mopar już ich nie produkuje, a opcje z rynku wtórnego to głównie aluminiowe osłony. Więc jeśli nie chcesz wydać co najmniej 800 dolarów i włożyć trochę wysiłku w ten projekt, po prostu przestań teraz.Niedawno kupiłem mojego Wranglera z 2000 roku z pełnymi drzwiami i rozważam zakup połowicznych drzwi z miękkimi lub twardymi górnymi częściami. Czy ktoś ma jakieś przemyślenia na ten temat?
Walczyłem właśnie z moimi pełnymi drzwiami, żeby je zdjąć. W końcu musiałem użyć dużej ilości PB blastera i podnośnika, aby położyć na nich cały ciężar samochodu. Uważaj jednak, gdy zaczną się zsuwać, odskakują szybko i są ciężkie.Miałem połówkowe drzwi w moim pierwszym Wranglerze, '91 kupionym jako nowy. Były miłe, gdy dach był złożony, ale prawdziwy PITA, gdy dach był podniesiony i chciałem coś wysłać pocztą lub przejechać przez okienko drive-in. Miały również tendencję do gwizdania na autostradzie z otwartym otworem wentylacyjnym.
Jeśli zamierzasz jeździć bez dachu lub z opuszczonym dachem przy dobrej pogodzie, zamiast próbować znaleźć przyzwoite połówkowe drzwi (musisz wtedy również zdobyć górne części i osłonę okna), pomyśl o drzwiach rurowych. Byłyby lżejsze niż połówkowe drzwi, a Quadratec ma ofertę darmowych lusterek do drzwi rurowych Rugged Ridge. Jeśli uda mi się zdjąć pełne drzwi z mojego TJ (nie były zdejmowane od 15 lat), to jest to droga, którą zamierzam podążać.
Fantastyczny TJ!!!Full Doors, Half Doors, No Doors, I love them all and use them all. It depends on the weather and mood. But then again I have a Hard Top, Soft Top, and Bikini Top for the same reasons
Niedawno kupiłem Wranglera z 2005 roku i przyszedł z połowicznymi drzwiami i miękkimi górnymi częściami. Mój stary TJ z 98 roku miał pełne drzwi i tęsknię za nimi. Zimą miałem prawdziwe drzwi. Latem drzwi stały w moim garażu, LOL.Niedawno kupiłem mojego Wranglera z 2000 roku z pełnymi drzwiami i rozważam zakup połowicznych drzwi z miękkimi lub twardymi górnymi częściami. Jakieś przemyślenia na ten temat?