Jeep Wrangler Forum banner

Ile kosztowała wymiana przedniej szyby w Twoim TJ?

40K views 27 replies 21 participants last post by  DutchmansLJ  
#1 ·
Pozdrowienia z Bieguna Północnego na Alasce,
Tutaj, na dalekiej północy, chcą 275,00 za wymianę przedniej szyby w moim Wranglerze z 97 roku. Z jakiegoś powodu wydaje mi się to naprawdę przesadzone. Wiem, że można zamówić i kupić przednią szybę do samodzielnego montażu, nie licząc kosztów wysyłki za mniej niż 100 dolarów (tam na dole). Zakładam, że wysoka cena tutaj jest jak zwykle spowodowana życiem na skraju granicy. Zatem wzbudziło to moją ciekawość. Może działam pochopnie i to jest powszechna stawka wszędzie. Może jestem wykorzystywany jak brudna szmata w warsztacie. W każdym razie, ile kosztowała Cię wymiana Twojej? Nie zapomnij podać swojej lokalizacji, ze względów geograficznych :rolleyes:
Dzięki za wszelkie uwagi, miłego dnia.

#2 ·
Ostatnim razem, 2 lata temu, został kilkakrotnie wymieniony, aby przejść kontrolę stanu NJ, zapłaciłem 135 dolarów za instalację. Mój aktualnie ma pęknięcie na RS od góry do dołu, ale stan wstrzymał kontrole bezpieczeństwa i testuje tylko emisje, więc zdałem w zeszłym miesiącu z pękniętą przednią szybą. Teraz tylko policja przypomina mi o wymianie.

#23 ·
Lokalizacja, lokalizacja, lokalizacja.
Dokładnie. . .

Poszedłem do advanced auto glass (w OH, PA i WV)... przyszli do mojego domu, przygotowali i wymienili za 140 + podatek. Przednia szyba jest objęta gwarancją tak długo, jak długo jestem właścicielem Jeepa.
Rzeczy takie jak szyby samochodowe są jak ceny benzyny; wszystko zależy od tego, gdzie mieszkasz.

#20 ·
Mój kosztował 210 $ z montażem. Moje ubezpieczenie chciało udział własny, który był większy niż przednia szyba, więc musiałem zapłacić z własnej kieszeni.

Lekcja na przyszłość... kiedy ktoś rozmawia w barze, uderz ich, a nie swoją przednią szybę... ale wtedy jest jeszcze cała ta sprawa z więzieniem...

#21 ·
Okazuje się, że moja przednia szyba postanowiła pęknąć od upału dnia? Akurat na czas inspekcji, umówiłem się z techna glass 120 $ cena online obejmuje dożywotnią naprawę odprysków i roczną jakość wykonania, a następnie skontaktowałem się z firmą ubezpieczeniową, aby sprawdzić, ile kosztuje przejście przez nich - za darmo było taniej niż 120 $, bardzo zadowolony z techna glass.

#26 ·
Więc nowa przednia szyba econo zaczęła przeciekać w poniedziałek. Zaniosłem ją z powrotem, a oni napompowali trochę kleju za listwę i powiedzieli, że powinno pomóc. Dzisiaj woda znowu zaczęła spływać po przedniej szybie. Więc jest z powrotem w warsztacie, mają ją wyciąć i ponownie zamontować. Zaczynam żałować, że poszedłem do najtańszego miejsca w mieście. Może dlatego są tańsi? Wiem, że różne rzeczy się zdarzają, ale przednia szyba jeepa to płaski prostokąt. Nie są one dużo łatwiejsze ani prostsze w montażu. W każdym razie, miejmy nadzieję, że trzeci raz to szczęście....