Jeep Wrangler Forum banner

Jeep TJ zbiornik paliwa 19 galonów Mod.

7.7K views 17 replies 6 participants last post by  Kaptainkid1  
#1 ·

Właśnie zobaczyłem ten mod do modyfikacji zbiornika paliwa TJ i YJ. Odzyskanie 4 galonów więcej paliwa w 15-galonowym zbiorniku. Będziesz miał zbiornik, który może pomieścić 19 galonów, wycinając rurkę odpowietrzającą wewnątrz zbiornika paliwa, dzięki czemu uzyskasz dostęp do 4 galonów więcej paliwa.
A ponieważ mój Jeep ma 19 lat, da mi to również dostęp do filtra sitowego pompy paliwa. Zmienię go na nowy i wycenię na 15 dolarów w Autozone.
Ten mod będzie wygraną.
Czy ktoś robił ten mod? Czy znalazłeś jakieś dziwne problemy, które mogą się pojawić z powodu moda? Proszę o komentarz i opinię, czy to dobra rzecz?

Dzięki-

Wysłane z mojego SM-J737T1 za pomocą Tapatalk

#2 ·
Rzuciłem swój 2 lata temu, żeby to zrobić i odkryłem, że już to zrobiono, zrób sobie przysługę i zdobądź dostęp do podnośnika motocyklowego - podnoszenie baku jest O WIELE łatwiejsze, przynajmniej miej drugą osobę, która pomoże ci utrzymać równowagę podczas podnoszenia baku z powrotem. To katorga samemu, jeśli nigdy tego nie robiłeś. W jakiś sposób udało mi się samemu założyć osłonę baku paliwa HD i nie chciałbym robić tego ponownie sam.

#3 ·
Przed opuszczeniem zbiornika należy odłączyć przewody paliwowe/parowe i złącze elektryczne. Do wlewu paliwa przymocowany jest pasek uziemiający, który powinien być uziemiony za pomocą klipsa do podwozia.

Wewnątrz zbiornika znajdują się dwa sitka. Jedno u podstawy zespołu, a drugie u podstawy pompy wewnątrz zespołu.

Myślę, że dailydriventj.com ma instrukcję pokazującą opuszczanie zbiornika paliwa i montaż pompy.

#5 ·
#11 · (Edited)
Po wyjęciu mojego zbiornika paliwa i stwierdzeniu, że tylko modele z 2000 roku i nowsze miały zbiorniki o pojemności 19 galonów.
Wykorzystałem ten czas i dokonałem aktualizacji konserwacji.
Pomalowałem osłonę zbiornika paliwa.
Oczyściłem zbiornik paliwa z wszelkich zanieczyszczeń.
Dodano nowe gumowe węże.
Wymieniłem stary filtr pompy paliwa.
Dodałem obudowę mechanizmu różnicowego do rury odpowietrzającej.
Największa różnica polega na tym, że mój Jeep kręci i uruchamia się po pierwszym obrocie. Wcześniej Jeep potrzebował 5-10 obrotów, aby uruchomić się. Duża część problemu musiała wynikać z zabrudzonego, 19-letniego filtra o przebiegu 170 tys. mil.

Attachments

#13 ·
Pisałem z telefonu, kiedy wspomniałem o stronie dailydriventj. Jeśli zajrzelibyście na stronę, być może znaleźlibyście tę stronę - http://dailydriventj.com/fuel_pump.shtml

Z zdjęć na tej stronie widać, że u podstawy pompy paliwa znajdują się dwa sitka, jak wspominałem wcześniej. Jeśli nie zamontowałeś ponownie zbiornika, możesz również wymienić drugie.

#14 ·
Pisałem z telefonu, kiedy wspomniałem o stronie dailydriventj. Jeśli zajrzałbyś na stronę, być może znalazłbyś tę stronę - http://dailydriventj.com/fuel_pump.shtml

Możesz zobaczyć na zdjęciach na tej stronie, że u podstawy pompy paliwa znajdują się dwa sitka, jak wspomniałem wcześniej. Jeśli nie zamontowałeś ponownie zbiornika, możesz również wymienić drugie sitko.
Cholera, zbiornik jest z powrotem w środku i nie widziałem drugiego filtra. Z jakiegoś powodu poszedłem do Autozone i dopasowałem tylko dolny filtr do wymiany. Cóż, wyciągnę mój zbiornik po raz drugi.
1 krok do przodu i 2 kroki w tył to moje motto.

Wysłane z mojego SM-J737T1 za pomocą Tapatalk

#16 ·
Zakładam, że nie masz podniesienia nadwozia o 3,5". Przepraszam, że nie widziałem tego wątku wcześniej, jeśli masz małe podniesienie nadwozia, istnieje stosunkowo łatwa modyfikacja osłony zbiornika paliwa, która pozwala na podniesienie jej o ~1" i dodanie trochę miejsca na tylny drążek reakcyjny.

#17 ·
Więc w końcu zabrałem ją na dłuższą przejażdżkę i zauważyłem, że Jeep ma więcej mocy. Czy czysty filtr może pomóc w odzyskaniu mocy? Kupiłem ją używaną i naprawdę nie mam punktu odniesienia, jak powinien jeździć Jeep. Nie wspominając o zmodyfikowanym Jeepie. Druga rzecz, którą zauważyłem, to to, że odpala od razu przy pierwszym rozruchu. Czy to fałszywe wrażenie, czy Jeep naprawdę jeździ lepiej?