Dan
Dzięki, przeszedłem na zestaw OTT, aby rozwiązać problem z "bump steer" z zestawem Rubicon Express Long arm 6,5". Ten zestaw całkowicie rozwiązał problem z "bump steer" i teraz jeździ niesamowicie. Nie uwierzysz w różnicę w prowadzeniu z tym zestawem. Bez względu na to, co ja lub lokalny warsztat terenowy zrobiliśmy, nie mogliśmy całkowicie wyeliminować "bump steer". Ten zestaw to zrobił. Jedynym problemem jest to, że nieco zmniejszył się promień skrętu i chcę dowiedzieć się, jak odzyskać go w 100%. Stąd moje pytanie o ramiona pitmana. Wydaje się, że dane dotyczące długości różnych ramion są naprawdę trudne do zdobycia. Wiem, że TJ ma 5,5", ale myślę, że potrzebuję około 6".Lepiej będzie, poważnie, wrócić do geometrii fabrycznej i zainstalować zestaw kierowniczy HD Currectlync firmy Currie. Próbujesz sprawić, by zestaw kierowniczy działał prawidłowo, który w ogóle nie był dobrym projektem dla TJ.
Tak, ze wszystkich zdjęć wygląda na to, że WJ jest odbiciem lustrzanym po zainstalowaniu jak TJ z rozwijaną listą. To wyjaśniałoby, dlaczego część, którą dostałem, jest taka, a nie tylko błąd w produkcji. Wygląda na to, że będę musiał przeprowadzić więcej badań, aby zdobyć dłuższe ramię, które pasuje do TJ. Ciekawe, że wielowypusty WJ są obrócone, zastanawiam się dlaczego.Zdjęcia w poście 7 tutaj
A w poście 3 tutaj, aby zobaczyć, dlaczego wygląda to jak odbicie lustrzane (jest odwrócone)
![]()
TJ pitman arm on a WJ?
I have roughly 4" of lift on my WJ and I need a drop pitman arm. I have the stock pitman arm from a TJ and it drops whereas the WJ arm goes up. I was wondering if the TJ arm would work as a drop pitman arm on my WJ? I'm trying to get this figured out w/o having to pull my pitman arm...thanks in...www.nagca.com
Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk
Przeczytałem to i dużo dobrych informacji, muszę tylko znaleźć gościa z 55-galonową beczką ramion pitmana, jak zalecali.Dużo informacji tutaj
Post 5 będzie przydatny
![]()
Pitman Arm is too short: lets start a list of OEM...
I just discovered that the pitman arm on my XJ is about 3/4" too short, and won't give me full steering angle at the wheels. I prefer not to move the mounting location on the knuckle, because I built the track bar around the current high steer arm. Aside from building a custom pitman, have...www.pirate4x4.com
Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk
To świetny pomysł i nie brałem pod uwagę pójścia tak daleko. Kupię standardowy i spróbuję. Rough country miał zbyt duży spadek dla mojej konfiguracji, więc i tak go zwrócę i kupię standardowy i zhakuję go tak, jak ty. Dzięki za świetny pomysł.Zakładam, że ramiona pitmana YJ i TJ są taktowane tak samo (nie jestem pewien). Używam ramienia pitmana WJ w moim YJ, ponieważ mam D44 z płaskimi górnymi zwrotnicami Reid Racing. Mogę ci powiedzieć, że ramię pitmana WJ jest wystarczająco długie, aby współpracować ze zwrotnicami D44. Ale główne wielowypusty są taktowane inaczej, więc musiałem je spiłować, aby ustawić ramię pitmana tam, gdzie go potrzebowałem.
View attachment 4514151
Wielowypusty są czasochłonne, ale nie trudne do spiłowania. Użyłem brzeszczotu ręcznie i ostrożnie piłowałem w dół środka głównego wielowypustu. Następnie, gdy jesteś wystarczająco głęboko, użyj małego pilnika trójkątnego i wyczyść go, aby uformować 2 nowe wielowypusty.
View attachment 4514152
Tak naprawdę nie taktowany inaczej WJ został zaprojektowany tak, aby miał wznoszenie, a nie opadPitman WJ jest taktowany inaczej niż TJ. Można go spiłować, aby pasował do wału TJ
Zasadniczo YJ/XJ/YJ/TJ są taktowane tak samo, po prostu mają różne opady
YJ lub TJ są prawie takie same - YJ asi może mieć 1/2" więcej opadu niż TJ
Pitman XJ może być używany jako 3" opad dla YJ/TJ, a pitman zj może być używany jako 4" opad
Stożek końcówek drążków jest taki sam dla wszystkich
Zobacz zdjęcia w poście 3 w drugim linku z powyższego postu (ten wątek) i zobacz, czy nadal tak myśliszRamię pitmana WJ nie jest podniesione, po prostu ma mniejszy opad
Mam ten sam układ kierowniczy w moim LJ z 2005 roku, uwielbiam go, ale chciałbym również odzyskać pełną blokadę kierownicy. Jeśli znajdziesz coś, co działa, wyślij mi wiadomość prywatną.Próbuję przywrócić pełne sterowanie w moim TJ z 2004 roku po konwersji układu kierowniczego OTT firmy Rocky Road Outfitters. Ramię pitmana jest za krótkie, aby zapewnić pełny ruch kierownicy. Kupiłem ramię pitmana WJ, ale to, które otrzymałem od Rough Country, ma 4 większe płaskie zęby w lustrzanym odbiciu od ramienia pitmana TJ.
Moje pytanie brzmi: czy uważasz, że to błąd ze strony Rough Country, czy też ramiona pitmana WJ nie są kompatybilne z TJ. tj.: lokalizatory przekładni są lustrzanym odbiciem.
Poszedłem w kierunku ramienia WJ, ponieważ było nieco dłuższe i z innych forów wynikało, że powinno pasować.
Wszelkie informacje byłyby pomocne, dzięki.
Dan
Zamierzam zainstalować standardowe ramię WJ w ten weekend po zmodyfikowaniu rowków. Dam znać, czy to rozwiąże problem zakresu skrętu.Mam ten sam układ kierowniczy w moim LJ z 2005 roku, uwielbiam go, ale chciałbym również odzyskać pełny zakres skrętu. Jeśli znajdziesz coś, co działa, wyślij mi wiadomość prywatną.