Zamierzam zainstalować Alpine iLX-W650 w przyszłym tygodniu. Szukam w 4-drzwiowym JK najlepszego miejsca na mikrofon z rynku wtórnego. Próbuję znaleźć miejsce, w którym nie będzie dużo szumu wiatru. Więc starałem się unikać używania słupka A.
Cześć - Jak poszło z instalacją CCH-01W? Właśnie kupiłem ten sam radioodtwarzacz i chciałem wiedzieć, czy warto było.Nie zdawałem sobie sprawy, że nie mogę edytować pierwszego posta. W każdym razie, jestem również otwarty na sugestie dotyczące materiałów instalacyjnych. W tej chwili mam w koszyku PAC RP4-CH11, Alpine iLX-W650, Metra 95-6511 Dash Kit, Metra 40-EU10. Jeep nie ma Uconnect, ale ma ulepszony system subwoofera/dźwięku Alpine. W Jeepie nie ma też żadnych portów USB, więc też gdzieś jeden dodam. Myślałem o dodaniu go do wnętrza konsoli środkowej. Dodam również kamerę cofania Crux CCH-01W.
Dzięki kolego, czy możesz zrobić zdjęcie lokalizacji dla mnie? To właściwie jeep mojej dziewczyny. A radio to jej prezent urodzinowy. Nie chcę, żeby widziała mnie grzebiącego w samochodzie i zadawała 1000 pytań. To 2014 unlimited, jeśli to robi różnicęWydrukowałem jeden w 3D, aby umieścić go tam, gdzie znajduje się standardowy uconnect. Działa dobrze, bez wiatru nawet z opuszczonym dachem.
Wysłane z mojego I4293 za pomocą Tapatalk
Zainstalowałem nową jednostkę centralną i fabryczny mikrofon został usunięty. Żadne kody się nie pojawiły. W moim 2016 roku mikrofon był całkowicie wpuszczony, więc nie byłoby możliwości przymocowania do niego nowego mikrofonu z rynku wtórnego. Swoją drogą, mikrofon Kenwood jest znacznie lepszy, ponieważ ma prawdziwą redukcję szumów i jest całkowicie wyraźny podczas rozmowy przez niego.Pod kluczem znajduje się otwór wentylacyjny, który może zadziałać, jeśli nie masz za nim czujnika do automatycznej kontroli temperatury.
Osobiście uważam, że poprowadzenie go do słupka A i z powrotem do pierwotnej lokalizacji, gdzie znajduje się otwór wentylacyjny, będzie prawdopodobnie całkiem dobre. Po prostu użyłbym taśmy elektrycznej i owinął ją wokół fabrycznego mikrofonu - nie chcesz usuwać fabrycznego mikrofonu, ponieważ wyśle kod błędu, który pojawi się na odczytach komputera, nawet w przypadku używania nieoryginalnego radia.