Jeep Wrangler Forum banner

Lokalizacja mikrofonu. Radio aftermarket

14K views 17 replies 12 participants last post by  seansmartin  
#1 ·
Zamierzam zainstalować Alpine iLX-W650 w przyszłym tygodniu. Szukam w 4-drzwiowym JK najlepszego miejsca na mikrofon z rynku wtórnego. Próbuję znaleźć miejsce, w którym nie będzie dużo szumu wiatru. Więc starałem się unikać używania słupka A.

#2 ·
Nie zorientowałem się, że nie mogę edytować pierwszego posta. W każdym razie jestem również otwarty na sugestie dotyczące materiałów instalacyjnych. W tej chwili mam w koszyku PAC RP4-CH11, Alpine iLX-W650, Metra 95-6511 Dash Kit, Metra 40-EU10. Jeep nie ma Uconnect, ale ma ulepszony system dźwiękowy/subwoofer Alpine. W Jeepie nie ma też żadnych portów USB, więc też gdzieś jeden dodam. Myślałem o dodaniu go do wnętrza konsoli środkowej. Dodam również kamerę cofania Crux CCH-01W.

#18 ·
Nie zdawałem sobie sprawy, że nie mogę edytować pierwszego posta. W każdym razie, jestem również otwarty na sugestie dotyczące materiałów instalacyjnych. W tej chwili mam w koszyku PAC RP4-CH11, Alpine iLX-W650, Metra 95-6511 Dash Kit, Metra 40-EU10. Jeep nie ma Uconnect, ale ma ulepszony system subwoofera/dźwięku Alpine. W Jeepie nie ma też żadnych portów USB, więc też gdzieś jeden dodam. Myślałem o dodaniu go do wnętrza konsoli środkowej. Dodam również kamerę cofania Crux CCH-01W.
Cześć - Jak poszło z instalacją CCH-01W? Właśnie kupiłem ten sam radioodtwarzacz i chciałem wiedzieć, czy warto było.

#4 ·
Wydrukowałem jeden w 3D, aby umieścić go tam, gdzie znajduje się standardowy uconnect. Działa dobrze, bez wiatru nawet z opuszczonym dachem.

Wysłane z mojego I4293 za pomocą Tapatalk
Dzięki kolego, czy możesz zrobić zdjęcie lokalizacji dla mnie? To właściwie jeep mojej dziewczyny. A radio to jej prezent urodzinowy. Nie chcę, żeby widziała mnie grzebiącego w samochodzie i zadawała 1000 pytań. To 2014 unlimited, jeśli to robi różnicę

#5 ·
Przymocowałem swój tuż nad lusterkiem wstecznym.

Attachments

• Like
Reactions: Hydropolar
#7 ·
Położyłem swój na kolumnie kierownicy.

#12 ·
Dla naszego Pioneer AVH-W4400NEX, wierzcie lub nie, działa dobrze w desce rozdzielczej za radiem (w tym użytkowanie z otwartym dachem). Podejrzewam, że Twój głos jest tam w pewnym sensie skupiony przez przednią szybę. Umieściłem go tam tymczasowo, myśląc, że później poprowadzę go nad głową kierowcy, ale działa tak dobrze, że nie ma sensu go przenosić.

#14 ·
Osobiście, poprowadzenie go do słupka A i z powrotem do pierwotnej lokalizacji, gdzie znajduje się odpowietrznik, będzie prawdopodobnie całkiem dobre. Po prostu użyłbym taśmy izolacyjnej i owinął ją wokół oryginalnego mikrofonu - nie chcesz usuwać oryginalnego mikrofonu, ponieważ wyśle kod błędu, który pojawi się na odczytach komputera, nawet w przypadku używania nieoryginalnego radia.

#15 ·
Pod kluczem znajduje się otwór wentylacyjny, który może zadziałać, jeśli nie masz za nim czujnika do automatycznej kontroli temperatury.

Osobiście uważam, że poprowadzenie go do słupka A i z powrotem do pierwotnej lokalizacji, gdzie znajduje się otwór wentylacyjny, będzie prawdopodobnie całkiem dobre. Po prostu użyłbym taśmy elektrycznej i owinął ją wokół fabrycznego mikrofonu - nie chcesz usuwać fabrycznego mikrofonu, ponieważ wyśle kod błędu, który pojawi się na odczytach komputera, nawet w przypadku używania nieoryginalnego radia.
Zainstalowałem nową jednostkę centralną i fabryczny mikrofon został usunięty. Żadne kody się nie pojawiły. W moim 2016 roku mikrofon był całkowicie wpuszczony, więc nie byłoby możliwości przymocowania do niego nowego mikrofonu z rynku wtórnego. Swoją drogą, mikrofon Kenwood jest znacznie lepszy, ponieważ ma prawdziwą redukcję szumów i jest całkowicie wyraźny podczas rozmowy przez niego.