Moja córka jechała swoim Wranglerem z 2012 roku z przebiegiem 90 000 mil, kiedy zaczął pracować nierówno i zaczęła migać kontrolka silnika. Dobrze ją wyszkoliłem, więc natychmiast się zatrzymała i go wyłączyła. Kazałem jej spróbować go uruchomić ponownie i nie uruchomił się za pierwszymi kilkoma próbami. W końcu się uruchomił, a kontrolka zgasła, więc pojechała do domu, wciąż pracując trochę nierówno. Ma skaner i wyciągnęła kod P000D B Pozycja wałka rozrządu Powolna reakcja Bank 2 (żadne inne kody). Zresetowała go i zawiozła do dealera, który teraz działał jak zwykle. Sprawdzili czujniki wałka rozrządu i czujnik wału korbowego podczas jazdy. Wizualnie sprawdzili okablowanie do nich i nic nie znaleźli. Jedyne, co znaleźli w diagnostyce, to bardzo lekkie wypadanie zapłonu od czasu do czasu, którym zajmą się nowe świece zapłonowe. Jedyną sugestią dealerów było to, że być może brud lub coś innego okresowo blokowało jeden z czujników. Olej 5W-30 był nowy około 300 mil wcześniej, więc jest czysty i na odpowiednim poziomie.
Jakieś przemyślenia na temat dodatkowych elementów do sprawdzenia. Prawie chciałbym, żeby coś znaleziono, żeby to wyjaśnić, ponieważ migająca kontrolka silnika trochę mnie przeraża. Teraz musimy tylko mieć nadzieję, że to się nie powtórzy, gdy będzie wracać ze szkoły do domu lub coś w tym stylu.
Jakieś przemyślenia na temat dodatkowych elementów do sprawdzenia. Prawie chciałbym, żeby coś znaleziono, żeby to wyjaśnić, ponieważ migająca kontrolka silnika trochę mnie przeraża. Teraz musimy tylko mieć nadzieję, że to się nie powtórzy, gdy będzie wracać ze szkoły do domu lub coś w tym stylu.