Jeep Wrangler Forum banner

PAC SWI-RC - Sterowanie z kierownicy

7.5K views 2 replies 2 participants last post by  SImmerDown209  
#1 ·
Cześć. Przeszukiwałem niezliczone wątki i filmy, aby dowiedzieć się, jak uruchomić elementy sterowania kierownicą w mojej nowej jednostce centralnej Android Corehan i jest tak wiele sprzecznych informacji, jeśli chodzi o interfejsy PAC, że jestem całkowicie zdezorientowany. Może ktoś może mi pomóc?

Mam Jeepa Wranglera Sport z 2013 roku (bez dzwonków i gwizdków. Bez fabrycznego Bluetooth, bez fabrycznego wzmacniacza, bez nawigacji...). Niedawno zainstalowałem jednak jednostkę centralną z Androidem ze wszystkimi tymi dzwonkami i gwizdkami i wszystko działa dobrze... z wyjątkiem elementów sterowania kierownicą.

Rozumiem, że w sumie są 3 moduły PAC, których ludzie używali: SWI-RC & AC C2R-CHY4 lub RP4-CH11, który łączy oba.

Moje pytanie brzmi... czy w mojej sytuacji mogę obejść się TYLKO z SWI-RC?
Chcę tylko odzyskać elementy sterowania kierownicą. Moja jednostka centralna jest wyposażona w własną magistralę CAN, więc myślę, że nie potrzebuję części AC C2R-CHY4.

A jeśli potrzebuję dodatkowego PAC C2R-CHY4 (lub RP4-CH11), czy ktoś może mi dokładnie wyjaśnić, do czego są mi one potrzebne? Zakładam, że zasadniczo robi to samo, co moja magistrala CAN, która była dostarczona z moją jednostką centralną.

Dziękuję z góry!

#2 ·
Myślę, że odpowiedziałem na to w innym wątku i nie jestem ekspertem, ale używałem wszystkich tych elementów.

Uważam, że to jest poprawne:

RP4-CH11, który łączy oba
Uważam, że PAC C2R-CHY4 służy tylko do podłączenia jednostki centralnej i nie ma elementów sterowania kierownicą. Ale jeśli to masz i chcesz dodać elementy sterowania kierownicą, dodajesz SWI-RC, który podłącza się bezpośrednio do PAC C2R-CHY4.

Jednak zamiast łączyć te dwa elementy, możesz po prostu użyć RP4-CH11, który zapewnia czystszą instalację.

Jeśli Twój Corehan ma już adapter Canbus, ale nie pozwala na elementy sterowania kierownicą, nie sądzę, aby SWI-RC można było wpiąć w niego, aby zadziałał. Znaczy, myślę, że to możliwe, ale wątpię, żebyś znalazł kogoś z takim doświadczeniem lub jakikolwiek przewodnik. W tym momencie szukasz bardzo unikalnego scenariusza z relatywnie niszowym produktem.

Ponadto może istnieć jakiś rodzaj komunikacji między PAC C2R-CHY4 a SWI-RC, której Corehan nie jest w stanie zreplikować.

Myślę, że trudno byłoby znaleźć innego człowieka, który zainstalował więcej jednostek centralnych Androida w Jeepie niż ja. Polecam albo kupić C2R-CHY4, podłączyć go do SWI-RC i wpiąć w wiązkę Corehan, albo sprawdzić, czy możesz zwrócić SWI-RC i dostać RP4-CH11.

Byłoby o wiele lepiej, gdyby Corehan mógł dać Ci dodatkową wiązkę, którą możesz pociąć, aby mieć plan awaryjny, jeśli PAC nie zadziała, ale czasami trudno jest się skomunikować z barierą językową.

#3 ·
Po tonie badań i rozmów z PAC w końcu otrzymałem odpowiedź na temat TYLKO zachowania elementów sterowania kierownicą bez zmiany żadnych moich kanałów połączeń audio, wybierając RC/AC C2R-CHY4 lub RP4-CH11.

Najwyraźniej, jeśli chcesz TYLKO elementy sterowania kierownicą (co chciałem), to modułem do zdobycia jest PAC SWI-CP5, który jest również 3 razy droższy niż SWI-RC. SWI-RC najwyraźniej nie został zaprojektowany do pracy bez swojego odpowiednika modułu PAC CAN BUS w Jeepie, co uznałem za beznadziejne.

Więc w końcu wybrałem Metra Axxess ASWC-1. Było o wiele łatwiej się podłączyć, a ich instrukcje zajęły mi tylko 5 minut, aby je zrozumieć, zamiast PAC, który zajął mi tygodnie, aby dowiedzieć się, że to, czego potrzebowałem, było nieosiągalne, biorąc pod uwagę sposób, w jaki został opracowany. ASWC-1 jest wszystko w jednym. Żadnego dodatkowego Axxess specyficznego CAN BUS, żadnego przekierowywania całego dźwięku przez niego i utraty funkcji zanikania i EQ.

Każdy, kto to czyta i próbuje TYLKO zachować elementy sterowania kierownicą z zaawansowanym radiem, które już ma własny CAN BUS, zrób sobie przysługę i zdobądź Axxess ASWC-1.

Jeśli masz mniej zaawansowane radio bez własnego CAN BUS lub chcesz zachować dodatkowe funkcje Jeepa, to rozwiązanie PAC może być właściwym rozwiązaniem w Jeepie.

Szczerze mówiąc... dla radia z Jeep-specyficznym CAN BUS prawdopodobnie nie potrzebujesz żadnego z nich. Ale nie byłem zbyt chętny do zgadywania, które przewody kierownicy połączyć w kolumnie kierownicy. Z moim szczęściem miałbym twarz pełną poduszki powietrznej. :pc-ouch: