Jeep Wrangler Forum banner

Wyciek przewodu odpowietrzającego tylnego mechanizmu różnicowego

2.5K views 9 replies 3 participants last post by  bittercritter  
#1 ·
Wróciłem dzisiaj do domu i zauważyłem, że po boku mojego zbiornika paliwa cieknie trochę smaru/oleju. Poszedłem za tym i pochodzi z rury odpowietrzającej tylnego mechanizmu różnicowego. Nie jestem pewien, dlaczego miałby przeciekać. Nie wymieniałem płynu od 3 lub 4 miesięcy. Jedyną rzeczą, która wydarzyła się dzisiaj, było to, że przeskoczyłem przez medianę, żeby zawrócić i było trochę wyżej i uderzyłem w nią trochę mocniej, niż zamierzałem. Może to mogło coś zrobić? Nic nie dotknęło dna, ale nieźle podskoczyłem w górę i w dół. Dzięki!

#3 ·
Subskrybowane, ponieważ zauważyłem to samo. Założyłem osłonę z rynku wtórnego i myślę, że mogłem ją przepełnić, a teraz ciśnienie wypycha nadmiar.

#4 ·
Subskrybuję, ponieważ zauważyłem to samo. Założyłem osłonę z rynku wtórnego i myślę, że mogłem ją przepełnić, a teraz ciśnienie wypycha nadmiar.
Tak, założę się, że to twój problem. Dużo czytałem i to jest główny powód. Myślę, że może dostała się tam woda i to ją spowodowało. Chociaż nie byłem w wodzie od kilku tygodni...

#5 ·
Czy ktoś ma jakieś pomysły albo to widział?

#7 ·
Łączy się z górną częścią mechanizmu różnicowego, a drugi koniec znajduje się przy rurze wlewu paliwa.

#8 ·
Łączy się z górną częścią mechanizmu różnicowego, a drugi koniec znajduje się przy rurze wlewu paliwa.
Tak, na początku myślałem, że cieknie mi rura wlewu paliwa, ale potem zorientowałem się, co to było. Jestem w 90% pewien, że prawdopodobnie dostała mi się woda do mechanizmu różnicowego. Utknąłem w wodzie do drzwi na około godzinę około miesiąca temu. Po prostu nie jestem pewien, dlaczego zaczęło to teraz wychodzić, chyba że po prostu wcześniej tego nie zauważyłem. Tak czy inaczej, muszę wymienić płyn, zanim przejadę nim dużo więcej, aby zapobiec uszkodzeniom spowodowanym przez wodę.