Jeep Wrangler Forum banner

Zdalny start

1 reading
35K views 10 replies 6 participants last post by  Yunseongho  
#1 ·
OK... Wiem, że wałkuję ten temat...

Szukam zdalnego uruchamiania do mojego Rubicona JKU z 2016 roku (z elektrycznymi szybami i zamkami)...

Widziałem kilka postów na temat zestawu MPC Factory OEM Remote Activated Plug and Play Remote Start Kit dla Jeep Wrangler 2007-2018 - Firmware Preloaded https://www.amazon.com/gp/product/B01KYM5X6E/?tag=wranglerforumconvert-20

Nie można przebić ceny i wydaje się, że instalacja jest bardzo prosta, a także miło, że używa obecnego klucza, który mam...

Jedna osoba stwierdziła, że zasięg wynosi około 100 stóp. Czy to typowe?
Inny post wspomina o dodatku do mojego telefonu, mogę uruchomić z większej odległości... przemyślenia?

Po uruchomieniu... po prostu wkładasz kluczyk, przekręcasz go do pozycji run i odjeżdżasz?
Tak zrobił jeden w moim Sahara z 2010 roku.

Drugą opcją, którą rozważałem, jest dodanie jednostki OEM Jeep, ale to dużo więcej pieniędzy, a potem musiałbym zlecić dealerowi flashowanie po instalacji

Więc MPC wydaje się być właściwym rozwiązaniem... Po prostu nie jestem pewien, jak to wszystko się składa w codziennym użytkowaniu.

Dzięki

#2 · (Edited)
Moje ostatnie cztery JKs miały fabryczny zdalny start: to świetna funkcja. Podoba mi się wygoda, jaką daje integracja z kluczykiem, bez konieczności noszenia dodatkowego pilota.

Tak, działają z efektywnego zasięgu 100 stóp lub mniej. Kiedy jesteś na poziomie gruntu, czasami musisz unieść pilota wysoko w górę ramieniem, aby dobrze wycelować w Jeepa, aby zadziałał. Kiedy jestem w trasie, mogę uruchomić Jeepa z większej odległości przez okno mojego pokoju hotelowego, pod warunkiem, że jestem na wyższym piętrze i mam czysty widok na Jeepa.

Jest to przydatna funkcja w ekstremalnych warunkach pogodowych: pozwala na rozgrzanie silnika i ogrzanie wnętrza z wyprzedzeniem. Potrzebuje tylko 15 minut, aby osiągnąć komfortową temperaturę. Jeśli Twój Jeep ma automatyczną klimatyzację, utrzyma przyjemną, komfortową temperaturę. Niestety, podgrzewacze siedzeń nie włączają się automatycznie w JKs, tak jak w nowszych pojazdach FCA; a podgrzewana kierownica nie była oferowana w JK.

Tak, działa tak, jak opisujesz: włączasz silnik zdalnie, kiedy docierasz do Jeepa, odblokowujesz drzwi - dla bezpieczeństwa fabryczny zdalny start zawsze najpierw blokuje drzwi; następnie wkładasz kluczyk, przekręcasz go w pozycję ON i gotowe. Skrzynia biegów pozostanie zablokowana, dopóki nie włożysz i nie przekręcisz kluczyka. Inne funkcje, takie jak radio i nawigacja, również nie będą działać, dopóki kluczyk nie zostanie włożony.

Uwaga: w przypadku systemu fabrycznego, jeśli świecą się kontrolki niskiego poziomu paliwa lub silnika, po włączeniu zdalnego startu silnika, jako środek ostrożności, silnik wyłączy się automatycznie po zaledwie 15 sekundach. Będzie to robić do momentu zatankowania paliwa lub usunięcia CEL. Jeśli drzwi są uchylone, zdalny start celowo nie uruchomi silnika.

Inny środek ostrożności: zdalny start nie jest dostępny w pojazdach z manualną skrzynią biegów; skrzynia biegów musi być prawidłowo ustawiona na „Park”, aby działała.

Powodzenia.

#3 ·
Właśnie zainstalowałem jednostkę MPC w moim 2015 roku. Bardzo łatwe do zrobienia. Myślę, że zasięg jest wystarczający do tego, do czego chcę go używać, czyli do uruchomienia samochodu z klimatyzacją dla szczeniaka. Również miło jest go rozgrzać w zimne dni. Używając podstawowego pilota, wystarczy trzy razy nacisnąć przycisk blokady, a drzwi się zablokują, samochód się uruchomi. Kiedy chcesz wsiąść, po prostu odblokuj drzwi, wsiądź, włóż kluczyk, włącz go. Uwaga, jeśli naciśniesz pedał hamulca przed przekręceniem kluczyka, samochód się wyłączy.

#4 ·
Dzięki... wszystkie moje pytania zostały udzielone odpowiedzi, a kilka, o których nie pomyślałem... Zamówię jeden dzisiaj wieczorem. W zeszłym roku przenieśliśmy się do TN z IL. Używałem zdalnego startu w moim Sahara trochę... więc kiedy kupiłem mojego Rubicona, tak naprawdę nie myślałem, że brak tego będzie dużym problemem. Tęsknię za tym. Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi

#8 ·
Wow!
Zajęło mi więcej czasu zebranie odwagi, by postępować zgodnie z instrukcjami, które mówiły... "przetnij ten przewód, jeśli masz Wranglera", niż zajęło mi to zrobienie instalacji.

Ok, to nie do końca prawda, ale.... To było łatwe.
Nie jestem pewien, w czym problem z demontażem osłony kierownicy. 3 śruby i kilka zaczepów... Zeszło od razu.
Odblokowałem kolumnę kierownicy, ale nie jestem pewien, czy to było naprawdę potrzebne.

Zadzwoniłem do pomocy technicznej, ponieważ byłem zdenerwowany przecinaniem przewodu (nie wiem dlaczego). Pierwszą rzeczą, o którą mnie zapytano, było to, czy pobrałem i wydrukowałem kartę techniczną? Szczerze mówiąc, nie.
Pobrałem i przeczytałem do momentu o przecinaniu przewodu. Pogrubioną czcionką... stwierdzono, że należy przeciąć przewód, jeśli dotyczy Wranglera. Więc przeciąłem przewód i zakończyłem instalację.

Temperatura ma jutro spaść poniżej 32 stopni. Użyję go rano.

Na pewno nie myślałem, że będę tęsknił za zdalnym uruchamianiem mieszkając w TN, ale myliłem się.
Ta konfiguracja była tak prosta i tak niedroga (90,00 $ z dostawą).
To chyba najlepsza aktualizacja, jaką do tej pory zrobiłem. :)

Jeśli się wahasz... nie wahaj się.
Zrób to!

#11 ·
Kto
Wow!
Zajęło mi więcej czasu zebranie się na odwagę, by postępować zgodnie z instrukcjami, które mówiły... "przetnij ten przewód, jeśli masz Wranglera", niż zajęło mi wykonanie instalacji.

Ok, to nie do końca prawda, ale.... To było łatwe.
Nie jestem pewien, w czym problem z demontażem osłony kierownicy. 3 śruby i kilka zakładek... Zeszło od razu.
Odblokowałem kolumnę kierownicy, ale nie jestem pewien, czy to było naprawdę potrzebne.

Zadzwoniłem do pomocy technicznej, ponieważ byłem zdenerwowany cięciem przewodu (nie wiem dlaczego). Pierwszą rzeczą, o którą mnie zapytano, było to, czy pobrałem i wydrukowałem kartę techniczną? Szczerze mówiąc, nie.
Pobrałem i przeczytałem do momentu dotyczącego przecięcia przewodu. Pogrubioną czcionką... stwierdzono, że należy przeciąć przewód, jeśli dotyczy Wranglera. Więc przeciąłem przewód i dokończyłem instalację.

Temperatura ma jutro spaść poniżej 32 stopni. Użyję go rano.

Naprawdę nie sądziłem, że będę tęsknił za zdalnym uruchamianiem mieszkając w TN, ale się myliłem.
Ta konfiguracja była tak prosta i tak niedroga (90,00 $ z dostawą).
To chyba najlepsza aktualizacja, jaką do tej pory zrobiłem. :)

Jeśli się wahasz... nie wahaj się.
Zrób to!
Jak działa zdalny start?

#9 ·
A co z przecięciem przewodu?

Dlaczego musiałeś przeciąć przewód? Obejrzałem kilka filmów, 1 pokazuje tylko przecinanie i zaklejanie dla Wranglera. Czy to prawda, czy coś pomijam?