Jeep Wrangler Forum banner

Informacje o miękkim dachu.

1.6K views 6 replies 4 participants last post by  rgreen65  
#1 ·
Przyjaciel dał mi ramę miękkiego dachu z 00 tj. Jestem pewien, że będzie pasować do mojego 04.

Zamierzam założyć ramę w ten weekend. Mam nadzieję, że wszystkie części są.
Szukam sugestii dotyczących wymiany dachu.
Z pewnością nie chcę dużo płacić za dach.

Zimą jeżdżę z twardym dachem, a latem bez dachu.

Szukam czegoś na jesień i wiosnę, aby można było jeździć rano i w deszczu.

Muszę wiedzieć, na co zwrócić uwagę w ramie i gdzie dostać tańszy, przyzwoitej jakości dach.
Dzięki.

#2 ·
O ile coś się nie zmieniło w ich procesie produkcyjnym, dopasowanie i konstrukcja dachu, który dostałem, są naprawdę doskonałe za te pieniądze. Jest bardzo cichy i nie klapuje. Zamki błyskawiczne są dość wytrzymałe. Podoba mi się. Jeśli wytrzyma mi tylko rok lub dwa, będę bardzo zadowolony.

Attachments

#3 ·
Dostałem używany dach zastępczy Smittybilt 9971235 od lokalnego faceta na Craigslist za 120 dolarów.
Nigdy nie był używany ani nawet zainstalowany.
Nowy kosztuje 207 dolarów online.

Panele okienne mają datę 2013 wytłoczoną w plastiku, więc wydaje się, że został sprzedany 5-6 lat temu.

O ile coś się nie zmieniło w ich procesie produkcyjnym, dopasowanie i konstrukcja dachu, który dostałem, są naprawdę doskonałe za te pieniądze. Jest bardzo cichy i nie jest wiotki. Zamki błyskawiczne są dość wytrzymałe. Podoba mi się. Jeśli wytrzyma mi tylko rok lub dwa, będę bardzo zadowolony.
Wiele osób krytykuje dach Smittybilt, ale mój dobrze mi służył przez kilka lat. Rzecz pasowała niesamowicie dobrze, lepiej niż mój obecny dach z brezentu Quadratop. Jeśli szukasz taniego dachu, który wytrzyma kilka lat, Smittybilt może nie być złą opcją. Tkanina jest cienka, a szwy tanie, ale znowu, robi to, co do niego należy.

Zostały one zrobione, gdy dach miał około 4 lata, co powiedziałbym, że jest okresem eksploatacji dachów Smittybilt:

Image

#4 ·
Szkoda, że nie jesteś w rejonie S. Georgia/Tallahassee, Fl, dałbym ci mojego 4-letniego RAT, ponieważ wciąż jest dobry. Moja rama jest dość zniszczona, ale nie byłaby ci potrzebna.

#5 ·
Mój 2003 przyszedł z oryginalną fabryczną ramą i materiałem zastępczym Smittybilt. Nie był luźny, gdy stał w miejscu lub na ulicach miasta, ale na autostradzie bardzo trzepotał. Kupiłem Jeepa w maju, a pod koniec lipca miałem trzy przecieki na dwóch szwach z tyłu (na środku tylnego pałąka oraz na środku i z jednej strony środkowego pałąka). Następnie na autostradzie zamek błyskawiczny tylnej szyby odrywał się pod wpływem ciśnienia powietrza na autostradzie.

Zastąpiłem go Bestop Replace-A-Top i był znacznie grubszy i bardziej dopasowany do Jeepa. We wrześniu na imprezie harcerskiej spotkałem PO i uzyskałem wiele informacji o Jeepie. Wspomniałem, że wymieniłem dach i był zaskoczony, gdy wspomniałem o problemach, ponieważ dach zastępczy Smittybilt miał zaledwie około 2 lat.

Przewińmy 4 lata do przodu, a mój Bestop RAT wciąż był szczelny, a zamki błyskawiczne dobre. Zdjąłem dach całkowicie, gdy poszedł do malowania (wraz z wieloma innymi rzeczami). Nie założyłem go ponownie, ponieważ rama zaczęła się psuć. Zamiast tego zdecydowałem się na Bestop Trektop NX (dach bezramowy) w kolorze Spice zamiast czarnym.

Szkoda, że nie jesteś w rejonie S. Georgia/Tallahassee, Fl, dałbym ci mojego 4-letniego RAT, ponieważ wciąż jest dobry. Moja rama jest dość zniszczona, ale nie byłaby ci potrzebna.
To było niezwykle hojne zaoferować OP swój zapasowy dach! To forum jest pełne wspaniałych ludzi chętnych do pomocy.

Mój miał datę 2013 na oknach. Może wtedy wszystko było inaczej... Bezramowy było tym, czego naprawdę chciałem, ale $$ był problemem, a ciepła pogoda nadchodziła szybko.

Mój fabryczny dach był zepsuty! Nie mogłem się oprzeć dachowi, w którym mógłbym wyjąć panele okienne lub opuścić dach w piękny dzień i mieć pewność, że wszystko złożę na koniec dnia. Bez przecieków, bez hałasu i naprawdę dobre, ciasne dopasowanie. Założyłem go, gdy temperatura wynosiła tylko około 60 stopni i musiałem zapiąć wszystkie panele boczne przed przymocowaniem tylnych paneli żaglowych do wanny, było to CIASNE dopasowanie. Ale może to tylko mój... Dopóki nie dostanę TrekTop NX lub innego dachu bezramowego, wystarczy. Nie potrwa dłużej niż 2 lata (gra słów zamierzona).