Jeep Wrangler Forum banner

Komunikat o braku światła tylnego - ale światło działa?

33K views 14 replies 11 participants last post by  Old Dogger  
#1 ·
Mam komunikat, że moje prawe tylne światło jest wyłączone, ale wydaje się działać dobrze. Miga podczas zamykania lub otwierania. Nie wiem, dlaczego miałbym otrzymać ten błąd. Pomysły? To lampa LED, czy komputer może po prostu otrzymywać z niej zły odczyt?

#2 ·
Uważam, że czujnik światła deski rozdzielczej jest uruchamiany przez pobór prądu z tylnego światła. Światła LED pobierają znacznie mniej prądu niż zwykłe żarówki. Lampka ostrzegawcza świeci się, ponieważ prąd jest poza normalnym zakresem. Możesz kupić rezystory, które umieszczasz w przewodzie prowadzącym do lamp, aby to zrekompensować.

#5 ·
Miałem ten sam problem z moim po włożeniu diod LED. Whalerdog trafił w sedno. Wróciłem po prostu do normalnych żarówek. Działają u mnie bez zarzutu.
Cóż, nie powiedziałem, że moje nie są nowymi żarówkami. Moje to pełne zamienniki LED, które mam od dłuższego czasu i działają bez zarzutu. Nagle samochód myśli, że prawy tył jest uszkodzony.

#6 ·
Mam normalne żarówki, ale ciągle mam problem z prawą tylną lampą. Jeep myśli, że żarówka jest przepalona, zaczyna szybko migać, ale gdy tylko zacznę wyciągać zespół lampy, zaczyna znowu działać. Wyczyściłem styki i użyłem obfitych ilości smaru dielektrycznego, aby pomóc w utrzymaniu ich w czystości, ale nadal co miesiąc lub dwa muszę wracać i poruszać czymś, żeby to zadziałało. Z tyłu znajduje się większe złącze dla całej wiązki przewodów, które może być moim problemem, ale nie wymyśliłem, jak je odłączyć, aby spróbować metody czyszczenia/smaru dielektrycznego. Przeważnie próbuję to naprawić gdzieś na parkingu, więc jak tylko zacznie działać, po prostu składam to z powrotem.

#12 ·
Mam normalne żarówki, ale ciągle miałem problem z prawą tylną lampą. Jeep myśli, że żarówka jest przepalona, zaczyna szybko migać, ale gdy tylko zacznę wyciągać zespół lampy, zaczyna znowu działać.Wyczyściłem styki i użyłem obfitych ilości smaru dielektrycznego, aby pomóc w utrzymaniu ich w czystości, ale co miesiąc lub dwa muszę wracać i poruszać czymś, żeby to zadziałało. Z tyłu jest większe złącze dla całej wiązki przewodów, które może być moim problemem, ale nie wymyśliłem jeszcze, jak je odłączyć, aby spróbować metody czyszczenia/smaru dielektrycznego. Większość czasu próbuję to naprawić gdzieś na parkingu, więc jak tylko zaczyna działać, po prostu składam to z powrotem.
Czy udało Ci się rozwiązać lub ustalić, co to powodowało w przypadku zwykłych żarówek? To samo dzieje się z moim '13. Sprawdziłem żarówkę i nadal jest, ale od czasu do czasu dostaję komunikat i szybkie miganie kierunkowskazu.

#13 ·
W moim przypadku, po dokładnym przyjrzeniu się złączu żarówki, na styku metalowym pojawiło się małe pęknięcie. W większości warunków pęknięcie nadal zapewniało wystarczający kontakt, aby światło działało, ale jeśli komputer wykrył przerwę, oznaczał to jako przepalenie.

Znalazłem wiązkę przewodów z głównej wiązki, która następnie rozdziela się na dwie lampy na Amazon, https://www.amazon.com/gp/product/B01M2UEDM7. Zamówiłem dwa, więc miałem zapasową, gdy druga strona zaczęła szwankować. To rozwiązało mój problem.

#14 ·
Więc w moim przypadku, po dokładnym przyjrzeniu się złączu żarówki, w rzeczywistym styku metalowym pojawiło się małe pęknięcie. W większości warunków pęknięcie nadal zapewniałoby wystarczający kontakt, aby światło działało, ale jeśli komputer wykryłby przerwę, oznaczyłby to jako przepalenie.

Znalazłem wiązkę przewodów z głównej wiązki, która następnie rozdziela się na dwie lampy na Amazon, https://www.amazon.com/gp/product/B01M2UEDM7 . Zamówiłem dwa, żeby mieć zapasową, gdy druga strona zacznie szwankować. To rozwiązało mój problem.
Więc kupiłem tylne światła LED 3 lata temu, około 6 miesięcy temu tylko jedna strona wyświetlała światło ostrzegawcze o tym, że kierunkowskaz nie działa. Ale działało włącz/wyłącz, a potem w końcu po prostu przestało działać. Kupiłem gwarancję, kiedy pierwotnie zamówiłem światła, więc kiedy zadzwoniłem, nie potrafili wyjaśnić, co się dzieje i wysłali mi nowe tylne światła.
Podłączyłem nowe tylne światła i działały dobrze. Niedawno musiałem zabrać mojego jeepa do warsztatu, ponieważ lakier 3-letniego jeepa nie powinien się odpryskiwać, ale tak było...
Odzyskuję go 3 tygodnie później, a moje tylne światło po stronie, na której działało, wyświetla komunikat ostrzegawczy, kontrolka ostrzegawcza paliwa się nie zapala (zostawiłem je z 1/4 baku, a oni zostawili mi 30 mil do pustego!) a światła zmiany biegów w konsoli były wyłączone.
Czy myślisz, że do tylnego światła może potrzebuję nowej wiązki przewodów? Mam światła cofania z mojego zderzaka podłączone do tej wiązki..
A jeśli wymienię wiązkę, czy powinienem dostać nowe światła? Te tylne światła są nowe, ale skoro szwankują, czy może to być coś ze światłem?