Nie jestem pewien, ilu z was wie o tej metodzie dostępu do akumulatora pomocniczego. Nie trzeba demontować całego akumulatora głównego, skrzynki bezpieczników, piasty elektrycznej ani zdejmować opony i wyciągać błotnika i osłony. Usunąłem te dwa kołki zatrzaskowe
i złożyłem osłonę nadkola tak, że utknęła na górze opony....następnie leżąc na ziemi obok opony pasażera...patrząc prosto w górę do komory silnika, masz dostęp do komory akumulatora pomocniczego.
Potrzebujesz nasadki 10 mm, aby wyjąć trzy śruby, które trzymają skrzynkę na miejscu. I mały klucz 10 mm, aby odłączyć akumulator....Wyjąłem swój w około 15 minut....tak długo, ponieważ musiałem wysunąć i znaleźć mniejszy klucz do akumulatora...Włożyłem przewody i pokrywę z powrotem do skrzynki i ponownie podłączyłem....koniec z akumulatorem pomocniczym. Wcześniej odłączyłem ujemny przewód od akumulatora głównego i wyjąłem bezpiecznik nr 42. W ten sposób można go ponownie zainstalować, jeśli chcesz. Całkiem sprytne i wystarczyło usunąć tylko dwa kołki na nadkolu.