Jakiego rodzaju płynu powinienem użyć do automatycznej skrzyni biegów 42RLE w Rubiconie 06? Ile będę potrzebował?
Jaka jest różnica między wymianą miski olejowej a pełną wymianą? Czy opuszczenie miski olejowej nie spowodowałoby wypłynięcia całego oleju?Twój 42RLE jest bardzo wybredny jeśli chodzi o ATF, musi to być ATF+4. Nie może to być żaden generyczny lub "super" ATF, który twierdzi, że jest kompatybilny z ATF+4, na przedniej etykiecie butelki musi być napisane dużymi literami ATF+4.
Do prostej wymiany miski olejowej i filtra potrzebujesz około 4 kwarty. Aby dokonać pełnej wymiany, potrzebujesz nieco poniżej 9 kwart.
X2, spuszczenie oleju z miski zmieni tylko w przybliżeniu połowę ATF+4.Spuszczanie oleju z miski olejowej nie obejmie objętości w konwerterze momentu obrotowego i przewodach chłodnicy.
Zawsze zamawiałem ten syntetyczny płyn, kiedy wymieniałem go w moim Jeepie z 42RLE. Miał około 240 000 mil, kiedy go sprzedałem. Ani jednego problemu ze skrzynią biegów i dużo holowałem przyczepy.Jakiego rodzaju płynu powinienem użyć do automatycznej skrzyni biegów 42RLE w Rubiconie 06? Ile będę potrzebował?
Każdy ATF+4, zgodnie ze specyfikacją dla wszystkich automatów Jeep, jest w pełni syntetyczny. Wszystkie są produkowane dokładnie zgodnie ze specyfikacją Chrysler ATF+4, która obejmuje pełną syntetyczność. Każdy ATF+4 jest idealny do automatycznych skrzyń biegów TJ.Zawsze zamawiałem ten syntetyczny płyn, kiedy wymieniałem go w moim Jeepie z 42RLE.