Jeep Wrangler Forum banner
1 - 7 of 7 Posts

sasq40

· Registered
29 Posts
Discussion starter · #1 ·
Miałem problemy z zamkami w drzwiach i silnikiem płynu do spryskiwaczy, które nie działały. Jak tylko włożyłem nowy bezpiecznik, natychmiast się przepalał. Odłączyłem wszystkie drzwi i bezpiecznik nadal się przepalał. Wyjąłem TIPM i spryskałem go środkiem do czyszczenia styków, wyjąłem wszystkie bezpieczniki i wyjąłem płytkę, ale nie mogłem wymyślić, jak wyjąć płytkę, więc na tym skończyłem i wrzuciłem wszystko z powrotem. Teraz moja nagrzewnica nie działa i światła drogowe świecą się cały czas, nawet gdy jeep jest wyłączony. Czy to czas na nowy TIPM? To jest 2010 jku i sprawdziłem, nie ma żadnego wezwania do serwisu.

W instrukcji z 2014 roku nie mogę znaleźć żadnych logicznych skrzyżowań przewodów, które mogłyby prowadzić do zwarcia zarówno pralki, jak i zamków drzwi. Model z 2010 roku może być jednak bardzo inny. Mówiąc to, brzmi to jak wewnętrzne zwarcie. O ile nie dokonałeś wielu rozbudowanych modyfikacji paneli lub wiązek przewodów, zewnętrzne zwarcie przewodów obejmujące wszystkie te funkcje wydaje się mało prawdopodobne.

Zdecydowanie spróbuj zalecenia cranbiz dotyczące twardego resetu, a jeśli to nie zadziała, prawdopodobnie konieczna będzie naprawa/wymiana.

Chociaż spryskanie płytki drukowanej TIPM preparatem do czyszczenia styków nie powinno spowodować żadnych uszkodzeń, po tym przestała działać. Możliwe jest również, że wypchnąłeś styk z pozycji podczas ponownego montażu złączy kablowych. TIPM ma przekaźniki na płytce drukowanej, która kontroluje zamki drzwi, spryskiwacze, pompę paliwa, elektryczne szyby itp. Jeszcze żadnego nie rozebrałem (puk, puk w niemalowane), nie zdziwiłbym się, gdyby istniało wspólne połączenie z większością tych przekaźników.

1 - 7 of 7 Posts