Jeep Wrangler Forum banner

Co się dzieje!! 😳

4.3K views 4 replies 5 participants last post by  rd16rr  
#1 ·
Odebraliśmy naszego nowego Rubicona X 4xE z 2024 roku. Wczoraj jeździł bez problemu. 120 mil. Podłączyłem go wczoraj wieczorem ładowarką poziomu pierwszego. Dziś rano około 7:30 dostałem powiadomienie, że ładowanie się zatrzymało, mimo że nie był w pełni naładowany. Przejechałem milę drogą i zapaliła się kontrolka baterii i kontrolka silnika. Zaparkowałem go na godzinę. Wsiadam do niego, żeby jechać do domu i wszystko jest wariackie. Mnóstwo świateł się świeci i przeszedł w tryb żółwia. Przełączyłem na e-save i jechał, dopóki nie puściłem gazu, a potem wrócił do trybu żółwia. Na szczęście dotarłem do domu. Teraz stoi w garażu, a akumulator przechodzi cykl, włącza się i wyłącza. Ekran włącza się i wyłącza, czerwone światła migają na światłach ładowania. Oświetlenie wewnętrzne nie chce się wyłączyć i teraz nie chce się uruchomić.

Co u licha?? Do dealera, chyba w przyszłym tygodniu 🤦‍♀️

#5 ·
Oto moja historia:

Rubicon Dies - Service Trans - Blind Spot Warning unavailable | Jeep Wrangler Forums (JL / JLU) -- Rubicon, 4xe, 392, Sahara, Sport - JLwranglerforums.com

AKTUALIZACJA: 3 stycznia 2024 r. - około 4 tygodnie w serwisie - data rozpoczęcia to 7/12 - Jeep (technik fabryczny) najpierw powiedział, że należy wymienić olej i filtr w skrzyni biegów, co według mojego dealera (tak jak to rozumiałem), wymagało dolnej płyty skrzyni biegów (trzymającej filtr wewnętrznie) i nowego oleju do skrzyni biegów... (czy to była prosta taktyka przeciągania w czasie?)

- około 20-21 grudnia.......2 tygodnie później dzwoni do mnie mój dealer, mówiąc, że fabryka skontaktowała się z nimi, a nowym planem było wymienić skrzynię biegów - skrzynia biegów została wysłana, odebrana 29/12 i zainstalowana dzisiaj 3/1 - jutro testują i dadzą mi znać, czy jest gotowa do zabrania do domu (do dalszych testów) :CWL:

- dowiedziałem się, że z przodu skrzyni biegów znajduje się sprzęgło i wydaje się (w tej chwili), że jest to wadliwa część

- fabryka chciała, aby skrzynia biegów została nienaruszona (olej nie spuszczony) i odesłana z powrotem

- kiedy zapytałem o proste rozwiązanie z akumulatorem 12 V, zaśmiali się, mówiąc dokładnie to, co myślałem... "chcielibyśmy, żeby to było takie proste" -- myślę, że zobaczymy, zobaczymy ;)