Konfiguruję CB dla siebie. To jest moja obecna konfiguracja. Szukam rekomendacji antenowych
To dobra grafika dla podkreślenia, ale "ameba" bardzo się różni w zależności od tego, jak uziemiłeś/połączyłeś, samej anteny, modyfikacji, które wprowadziłeś.
Firestik to ich oryginalna antenaPrzyjrzałem się Firefly. A co z tobą, firestik FL-3 i FL-4? Jaka jest różnica między nimi a firefly? Czy polecasz sprężynę?
Jeden wygląda na Firefly, a drugi na FS II.Jaka jest różnica między tymi dwoma?
Mimo że zależy to również od zakresu częstotliwości, którego używa radio. Bardziej istotne w przypadku UHF CB, którego używamy teraz, niż 27 MHz, które były kiedyś powszechne.
To by wyjaśniało, dzięki kolego!!! :drinks:Nemo jest w Oz, (Australia) mają inne przepisy radiowe niż my, w tym UHF CB.
Montując go na błotniku, wybrałbym FireFly, miałem jeden przez lata, to świetne anteny.Z tych dwóch, który powinienem wybrać?
Anteny Wilson są zdecydowanie o wiele lepsze od Firestik. Większość osób narzekających na słabą wydajność CB wydaje się używać Firestiks.Uwielbiam mój 4-stopowy Wilson flex. Prawie zawsze najlepsze nadawanie i odbiór w naszych przejazdach jeepem. Centralnie zamontowane XJ mogą być lepsze.
Jest wiele złomowanych, nieskalibrowanych mierników.w przeciwieństwie do fałszywego miernika SWR?