Wiem, że może być trochę późno. Ale właśnie wymieniłem zawór PCV w moim JKU z 2016 roku, a najłatwiejszym sposobem, jaki znalazłem, było usunięcie tacy akumulatora. Usunięcie tacy akumulatora zajmuje tylko około 20 minut (wystarczy obejrzeć film Genesis dual battery na YouTube; ten film pokazuje, jak go usunąć). Po usunięciu tacy akumulatora można uzyskać dostęp do górnej i dolnej śruby zaworu PCV od góry silnika. Będziesz potrzebować małego klucza z grzechotką, który mieści bit Torx T25 1/4” (jak wspomnieli inni); kupiłem swój w O’Rielly’s za około 8 dolarów. Użyłem również 1’ kawałka paracordu owiniętego wokół węża jako dźwigni, aby łatwiej usunąć wąż z zaworu PCV (po prostu pociągnij prosto do góry, a wyskoczy). W sumie zajęło mi to około półtorej godziny, aby go wymienić i wszystko złożyć. Załączyłem zdjęcie, które pokazuje, jak duży dostęp masz do zaworu PCV po usunięciu tacy akumulatora. Mam nadzieję, że to pomoże.
View attachment 4519946
Tutaj możesz zobaczyć, jak duży dostęp daje usunięcie tacy akumulatora do zaworu PCV.
View attachment 4519953
I tutaj wszystko jest z powrotem złożone.