Jeep Wrangler Forum banner

Zalecenie dotyczące kamery cofania

14K views 18 replies 9 participants last post by  Moodyalaskan  
#1 ·
Szukam solidnej rekomendacji dotyczącej kamery cofania z rynku wtórnego (JK - Rubicon) do podłączenia i używania z fabrycznym wyświetlaczem/radiem. Tak wiele różnych recenzji na stronach sprzedawców. Czy były jakieś problemy z programowaniem jeepa za pomocą modułu dostarczonego przez sprzedawcę? Z góry dziękuję.

#2 ·
Zainstalowałem to w zeszłym tygodniu w moim 13 Rubicon z jednostką centralną Nav i jestem zadowolony z rezultatów: https://www.amazon.com/gp/product/B0882S8L3L

Podłącza się bezpośrednio z tyłu radia i jest dostarczany ze wszystkimi potrzebnymi częściami.

Jakość w nocy jest nieco ziarnista.

Kupiłem JSCAN i adapter Bluetooth osobno, aby włączyć kamerę.

#3 ·
Zainstalowałem to w zeszłym tygodniu w moim 13 Rubicon z jednostką centralną Nav i jestem zadowolony z efektów: https://www.amazon.com/gp/product/B0882S8L3L

Podłącza się bezpośrednio z tyłu radia i jest dostarczany ze wszystkimi potrzebnymi częściami.

Jakość w nocy jest nieco ziarnista.

Kupiłem JSCAN i adapter Bluetooth osobno, aby włączyć kamerę.
Czy kupiłeś OEM JSCAN czy 3rd party? Jeśli 3rd party, jaka marka?

Dziękuję

#4 ·
Użyłem zestawu "Brandmotion".
Fajny zestaw, świetna kamera.

#6 ·
Zestaw pasował bez problemu. Kupiłem przedłużacz do kamery, ponieważ od mocowania do uprzęży wewnątrz było dla mnie za ciasno.
Użyłem Jscan do aktywacji
Image

Image

Image

#9 ·
👍

#11 ·
Zostaje włączone po usunięciu części zamiennej

#18 ·
#17 ·
Używam tylnej kamery samochodowej jako kamery cofania na żywo z iPadem.

owns 2004 Jeep TJ Rubicon
#19 ·
Tak, wciąż mi się podoba. Z pewnością ułatwia zmianę pasa ruchu. Instalacja nie jest trudniejsza niż w przypadku normalnej kamery cofania. Nadal musisz wpiąć się w światła cofania, mam 7-pinowe gniazdo przyczepy, więc wpiąłem się w cofanie zamiast w wiązkę świateł. Znajdź zawsze włączone zasilanie dla kamery i rejestratorów i wpiąć się w nie. Wpiąłem się w moją skrzynkę bezpieczników AUX, którą zainstalowałem dla innych elementów. Podłącz także zasilanie kluczykowe, aby lusterko wyłączało się po wyłączeniu kluczyka. W ten sposób kamery będą nagrywać, jeśli pojazd się poruszy, a przełącznik bezwładnościowy zostanie wyłączony. Jedyną dużą rzeczą jest usunięcie lusterka i poprowadzenie okablowania w górę słupka A po stronie pasażera. Instrukcje były łatwe do wykonania. Nadal polecam go innym, którzy chcą czegoś więcej niż kamery cofania. Po prostu wyszukaj w YouTube, jeśli chcesz więcej informacji.