Jeep Wrangler Forum banner

Najlepsze gumowe dywaniki podłogowe do Jeep JL

1K views 16 replies 9 participants last post by  Chugiakguy  
#1 ·
Szukam najlepszych gumowych wykładzin podłogowych JL do mojego Rubicona z 2025 roku. Miałem Quadratec w moim starym JK, które działały świetnie. Ale boczne ściany zaczęły się wyginać do środka. Patrzę na te lub WeatherTech. Chcę czegoś, co chroni dywan przed błotem, wodą i brudem. Sugestie/linki mile widziane... TYVM

Ross
Indianapolis
#KeepOnJeepin

#2 ·
3Wliners są naprawdę ładne. Lubię je bardziej niż moje weathertechs i lepiej niż maty do wszystkich warunków pogodowych Mopar

owns 2024 jeep wrangler rubicon
#3 ·
Nie potrafię powiedzieć, które są najlepsze, ponieważ posiadałem tylko kilka marek.

Obecnie posiadam wyściółki podłogowe 3W wraz z matą bagażową 3W. Zdecydowanie wybrałbym tę markę ponownie.

Dopasowanie nie jest w 100% idealne po wyjęciu z pudełka, ale w ciągu tygodnia od umieszczenia ich w Jeepie dopasują się do Twojego Jeepa. Na szczęście producent ujawnia te informacje i byłem przygotowany, gdy je instalowałem.

#5 ·
Nie mogę powiedzieć, które są najlepsze, ponieważ posiadałem tylko kilka marek.

Obecnie posiadam wyściółki podłogowe 3W wraz z matą bagażową 3W. Zdecydowanie wybrałbym tę markę ponownie.

Dopasowanie nie jest w 100% idealne po wyjęciu z pudełka, ale w ciągu tygodnia od umieszczenia ich w Twoim Jeepie dopasują się do Twojego Jeepa. Na szczęście producent ujawnia te informacje i byłem przygotowany, gdy je instalowałem.
Dzięki. Patrząc na wyściółki 3W, nie wygląda na to, żeby oferowali je dla 2-drzwiowych. Plus, szukam pełnej wyściółki tylnej części, gdy tylne siedzenie jest wyjęte. Skontaktuję się jednak z nimi.

#8 · (Edited)
Używam wykładzin podłogowych WeatherTech HD w moim 2022 Willys Sport od nowości i jestem z nich bardzo zadowolony. Nie w 100% zadowolony, ale może w 96% zadowolony (mogłyby być trochę wyższe z tyłu, w pobliżu pięty kierowcy).

Jedną z wad, na którą nigdy (jeszcze) nie słyszałem, żeby ktoś narzekał, ale którą zauważyłem w wielu różnych wykładzinach podłogowych do Jeepów, jest otwór w górnej części wykładzin, w którym mocowane są słupki kotwiące podłogę od spodu. Widziałem, że może to być droga dla wody i brudu, która przedostaje się przez wykładzinę do dywanu pod spodem. Ale wykładziny WeatherTech HD mają otwór mocowania kotwicy podłogowej, który jest zamknięty u góry, co zapobiega przeciekaniu.

Ponadto nie podobał mi się projekt standardowych wykładzin podłogowych Jeepa, ponieważ głupio brakuje im ochrony wokół i pod pedałem przyspieszenia, gdzie stopa podczas jazdy jest stale umieszczona i gdzie ta ochrona jest najbardziej potrzebna. Dlaczego jakiś idiota inżynier zaprojektował je w ten sposób, jest dla mnie zagadką.

#9 ·
Ponadto nie podobał mi się projekt standardowych wykładzin podłogowych Jeepa, ponieważ głupio nie zapewniają one ochrony tuż obok i pod pedałem przyspieszenia, gdzie stopa podczas jazdy jest stale umieszczona i gdzie ta ochrona jest najbardziej potrzebna. Dlaczego jakiś idiota inżynier zaprojektował je w ten sposób, jest dla mnie zagadką.
GM zrobiło to samo z moim Yukonem żony, nie rozumiem, dlaczego nie miałbyś chronić jednego miejsca, w którym stopa musi być przez cały czas podczas jazdy. To było dla mnie bardzo głupie.

#10 ·
Myślę, że moim następnym zestawem będą prawdopodobnie Huskys... Mam Huskiego w przestrzeni ładunkowej mojego JLU i chociaż nie jest to właściwy (ma wycięcie na subwoofer; nie mam subwoofera LOL!), działa naprawdę dobrze.

#11 ·
Jednak wykładziny podłogowe WeatherTech HD, które mam teraz w moim Jeepie, zdecydowanie NIE są śliskie. Mają drobno teksturowaną powierzchnię, która jest dość "chwytna". Właściwie za bardzo, ponieważ dość trudno jest je naprawdę wyczyścić --- trzeba je mocno szorować szczotką, używając mydła i wody, aby były choć w jakimś stopniu czyste.

#13 ·
W poszukiwaniu najlepszych gumowych wykładzin podłogowych JL do mojego Rubicona z 2025 roku. Miałem Quadratec w moim starym JK, które działały świetnie. Ale boczne ściany zaczęły się wyginać do wewnątrz. Patrzę na te lub WeatherTech. Chcę czegoś, co chroni dywan przed błotem, wodą i brudem. Sugestie/linki mile widziane... TYVM

Ross
Indianapolis
#KeepOnJeepin
Baselayer są fantastyczne

This post has been deleted
#14 ·
Miałem Weathertech w moim JK i poza odczepieniem się znaczka nie miałem żadnych problemów. Mój nowy JL przyszedł z zainstalowanymi Tuxmat i osłona jest niesamowita. Nie są gumowe, ale są świetne, a recenzje wideo online z Kanady (gdzie są produkowane) mówią, że dobrze radzą sobie zimą.
Mam moje Tuxmaty od 2022 roku (3 zimy) i wciąż wyglądają świetnie. Dywanik kierowcy oczywiście wykazuje większe zużycie.

Dywan pod spodem wygląda jak nowy. Jak powiedziałeś, osłona jest niesamowita.

#15 ·
Kiedy w latach 2021-2022 szukałem części zamiennych do mojego nadchodzącego Jeepa, w tym dywaników podłogowych, nigdy nie czytałem ani nie słyszałem nic o Tuxmats. Może wtedy nie istniały? Ale właśnie sprawdziłem je na ich stronie internetowej i wyglądają ładnie. Zastanawiam się tylko, czy jest w nich otwór, do którego od spodu mocuje się słupek kotwicy podłogowej, jak w przypadku wielu innych dywaników podłogowych "na każdą pogodę".

#16 ·
Kiedy w latach 2021-2022 szukałem części zamiennych do mojego nadchodzącego Jeepa, w tym dywaników podłogowych, nigdy nie czytałem ani nie słyszałem nic o Tuxmats. Może wtedy nie istniały? Ale właśnie sprawdziłem je na ich stronie internetowej i wyglądają dobrze. Zastanawiam się tylko, czy jest w nich otwór, w którym od spodu mocuje się słupek kotwicy podłogowej, jak w wielu innych dywanikach podłogowych "na każdą pogodę".
Kupiłem swój jesienią 2022 roku, jeśli dobrze pamiętam.

Tak, dziura tam jest. Ale nie miałem z tym problemu i spędzamy dużo czasu w naszej chacie w Górnym Półwyspie Michigan zimą. Plus, wyrzucamy naszego 19-letniego syna z domu za 2 tygodnie (na studia), więc nie będzie już dużych rozlewisk na tylnym siedzeniu. 😁