Jeep Wrangler Forum banner

Grupa Convenience

13K views 16 replies 8 participants last post by  SteedGun  
#1 ·
Moja siostra chce zamówić 2021 JLU Sport Altitude i zastanawiała się nad grupą udogodnień. Pokazuje, że dodaje zarówno zdalny start, jak i uniwersalny otwieracz do drzwi garażowych. Planuje zamówić pakiet zimowy, który również dodaje zdalny start. Grupa udogodnień spada do 400 $, gdy jest zamawiana z pakietem zimowym, ale wydaje się wysoka tylko za uniwersalny otwieracz do drzwi garażowych. Czy jest coś jeszcze, czego nie ma na liście, a co również wchodzi w skład grupy udogodnień?

#2 ·
Nie jestem pewien, ale być może dodaje lusterko wsteczne z automatycznym przyciemnianiem.

W moich JK dodało funkcje do centrum informacyjnego deski rozdzielczej, takie jak odczyty ciśnienia dla każdej opony, cyfrowy prędkościomierz itp.

Najlepiej zapytać dealera.

#3 ·
Z tego, co wiem, pakiet na zimną pogodę nie obejmuje zdalnego uruchamiania (przynajmniej z tego, co przeczytałem na stronie Jeep.com). Mój 2020 JL Sport S ma zarówno pakiet na zimną pogodę, jak i pakiet udogodnień. Szczerze mówiąc, nie wybrałbym pakietu udogodnień, gdybym budował własny, ale znalazłem opcje, których szukałem, na placu dealera i przypadkowo miał pakiet udogodnień i podgrzewacz bloku silnika oprócz opcji, których szukałem, i nie przeszkadzało mi posiadanie żadnej z tych opcji, chociaż użyłem zdalnego uruchamiania tylko raz, żeby spróbować. Jestem pewien, że dla niektórych zdalne uruchamianie jest świetne w ekstremalnie zimną lub gorącą pogodę.

#5 ·
Z tego, co wiem, pakiet na zimną pogodę nie obejmuje zdalnego uruchamiania (przynajmniej z tego, co czytałem na stronie Jeep.com). Mój 2020 JL Sport S ma zarówno pakiet na zimną pogodę, jak i pakiet udogodnień. Szczerze mówiąc, nie wybrałbym pakietu udogodnień, gdybym budował swój własny, ale znalazłem opcje, których szukałem, na placu u dealera i przypadkowo miał pakiet udogodnień i podgrzewacz bloku silnika oprócz opcji, których szukałem, i nie miałem nic przeciwko posiadaniu którejkolwiek z tych opcji, chociaż użyłem zdalnego uruchamiania tylko raz, żeby je wypróbować. Jestem pewien, że dla niektórych zdalne uruchamianie jest świetne w ekstremalnie zimne lub gorące dni.
Zgodnie z naklejką na szybie mojego Jeepa z 2019 roku, pakiet na zimną pogodę zawiera podgrzewane przednie fotele, podgrzewaną kierownicę i system zdalnego uruchamiania (niedostępny z manualną skrzynią biegów).

#4 ·
OregonOffRoad, czy masz również zdalny pilot zbliżeniowy w swoim Jeepie? Nie pamiętam, do której grupy to należy. Niezbyt często korzystam ze zdalnego uruchamiania, mój syn często z niego korzysta z dziećmi i żoną, ale ja często używam zdalnego pilota zbliżeniowego.

#7 ·
Używam zdalnego uruchamiania CAŁY CZAS. Jest tu TAK gorąco, że muszę trochę schłodzić Jeepa, zanim do niego wsiądę. I BARDZO żałuję, że mój Jeep nie miał bezkluczykowego dostępu. Mój WK2 to miał i bardzo mi tego brakuje. Nadal łapię się na tym, że podchodzę do mojego zdalnie uruchomionego Jeepa i pociągam za klamkę. Potem przypominam sobie, że muszę odblokować za pomocą pilota :( Najczęściej uruchamiam zdalnie, a następnie natychmiast odblokowuję, żeby móc włożyć pilota z powrotem do kieszeni i już go nie dotykać.

• Like
Reactions: SteedGun
#8 ·
Miły komentarz. Kiedy już nauczysz się, jak działa pilot zbliżeniowy, naprawdę staje się to nawykiem. Pewnego dnia dałem z jakiegoś powodu kluczyk żonie, a potem chciałem wsiąść z powrotem do Jeepa i byłem bardzo zdenerwowany, że mnie nie rozpoznał. Ups, potrzebuję kluczyka w kieszeni. Uwielbiam to. Nadal nie używam często zdalnego uruchamiania, ale tego też się uczę. Moi synowie są uzależnieni od zdalnego uruchamiania. Zwłaszcza zimą, kiedy przyjeżdżają w odwiedziny. Kiedy zaczynają pakować dzieci, zawsze naciskają przycisk na pilocie, aby nagrzać samochód przed wyjazdem.

#10 ·
Zabawna historia o kluczyku zbliżeniowym: Pewnego dnia musiałem wejść do sklepu, ale jechałem samochodem. Żaden problem, zatrzymałem się przed sklepem, moja żona wysiadła i przesiadła się na miejsce kierowcy. Problem polegał na tym, że zacząłem biec do sklepu z kluczykiem w kieszeni! Siedziała w samochodzie przed sklepem i nie mogła zmienić biegu z pozycji parking!! Na szczęście zobaczyłem, że się nie rusza, zanim wszedłem do sklepu i mogłem pobiec z powrotem i rzucić jej kluczyk!! 🤦

‍♂

#13 ·
Zamki zbliżeniowe to rzeczywiście świetna funkcja. Ale wiele osób ostatecznie za nimi tęskni; FCA skonfigurowało tę opcję w taki sposób, że łatwo ją przeoczyć.

Powinna być częścią pakietu Cold Weather Group lub być dołączona do skórzanych siedzeń. Prawdopodobnie, jeśli chcesz w pełni wyposażonego Wranglera, chcesz również zamków zbliżeniowych.

#14 ·
Pilot zbliżeniowy był czymś, co dodałem do mojego zamówienia tylko dla zabawy, żeby spróbować. Nie byłem pewien, czy mi się spodoba. Mam teraz mojego Jeepa od roku i muszę powiedzieć, że pilot zbliżeniowy jest jednym z największych pozytywnych zaskoczeń mojego zakupu JLUR z 2020 roku.

#15 ·
Moja żona i ja mieliśmy czujniki zbliżeniowe w naszych ostatnich 4 samochodach (2 nowe, 2 używane). Nie zamawialiśmy ich w ten sposób, po prostu już je miały. Mój samochód służbowy ma standardowego pilota. Straciłem rachubę, ile razy podszedłem do niego i próbowałem otworzyć drzwi, zapominając, że tak naprawdę muszę nacisnąć przycisk na pilocie. Mój ojciec ma 84 lata i ma czujniki zbliżeniowe w swoim samochodzie. Myślał, że trzeba mieć brelok przy sobie przez cały czas, żeby do niego wejść. Ostatnio wyciągnąłem coś dla niego z bagażnika, podczas gdy on wciąż miał brelok w kieszeni. Zapytał mnie, jak włamałem się do jego samochodu. ;)

#16 ·
Moja siostra chce zamówić 2021 JLU Sport Altitude i zastanawiała się nad grupą udogodnień. Pokazuje, że dodaje zarówno zdalny start, jak i uniwersalny otwieracz do drzwi garażowych. Planuje zamówić grupę zimową, która również dodaje zdalny start. Grupa udogodnień spada do 400 $, gdy jest zamawiana z grupą zimową, ale wydaje się wysoka tylko za uniwersalny otwieracz do drzwi garażowych. Czy jest coś jeszcze, czego nie ma na liście, a co również wchodzi w skład grupy udogodnień?
Patrzę na stronę budowy jeepa w Willys. Zawsze, gdy wybieram tylko grupę udogodnień, zdalny start jest tam. Jeśli dodam grupę zimową, grupa udogodnień wymienia tylko otwieracz do drzwi garażowych, a zdalny start znika. Zdalny start nie znajduje się również w grupie zimowej. Zakładam, że zdalny start nie jest dostępny, jeśli wybierzesz grupę zimową. Zapytałbym mojego dealera, ale ostatnim razem, gdy tam byłem, nie wiedział wszystkiego o Wranglerze. Wiedział dużo, ale nie wszystko.

#17 ·
Przyglądam się stronie budowy Jeepa w Willys. Kiedy po prostu wybieram grupę udogodnień, jest tam zdalny start. Jeśli dodam grupę zimową, grupa udogodnień wymienia tylko otwieracz do drzwi garażowych, a zdalny start znika. Zdalnego startu nie ma również w grupie zimowej. Zakładam, że zdalny start nie jest dostępny, jeśli wybierzesz grupę zimową. Zapytałbym mojego dealera, ale ostatnim razem, gdy tam byłem, nie wiedział wszystkiego o Wranglerze. Wiedział dużo, ale nie wszystko.
Właściwie to wierzę, że zdalny start jest zawarty w pakiecie zimowym, więc to może być powód, dla którego opcja a la carte znika. Wszystkie trzy ostatnie JLUR, które kupiłem, miały opcję zimową i zdalny start był w zestawie. Zobaczmy, co mają do powiedzenia inni, żeby się upewnić. Mam rację.

Nie pomijaj również wartości pilota zbliżeniowego. Jestem teraz wielkim fanem.